Badrumsnyheter #7 2019

ferm living dornbracht cl ikea badrumnyheter badrumsdrommar

Sommaren är över och höstens badrumsnyheter är officiellt här. Inom svenska badrumsvärlden är nyhetsperioden främst våren då de tongivande möbelmässorna är då. Till hösten är det mer inredningsdetaljer som lanseras i stort och smått (nyligen avslutades Formex här i Sverige) och om knapp vecka startar Maison&Objet i Paris.

Som du vet så är min ambition med Badrumsdrömmar att inspirera till att inreda badrummet med samma tänk som “vanligt rum”. Något som jag tagit fasta på lite extra i denna månadens badrumsnyheter och utmanar här tänket på vad du kan plocka in i ditt badrum.

Klicka för att se större bilder.


Badrumsnyheter #7 2019

Ferm Living släpper ny kollektion

Danska Ferm Living släpper nu i höst ny kollektion där det bl.a. finns ny toapappershållare samt handdukar för badrum, men jag vill istället lyfta dessa möbelnyheter som är mycket mer intressanta att plocka in i badrummet som förvaring, barnpall etc.

Mer info här hos Ferm Living.


Dornbracht släpper CL.1 blandare med Swarowski kristall

Här är en nyhet från Dornbracht för dig som vill få till det extra i ditt badrum – nämligen blandaren CL1 med vred i Swarovski kristall. Finns i multicolor, yellow och clear.

Mer info här hos Dornbracht.


Pappelina släpper ny mattkollektion

Svenska Pappelina, som är kända för sina trasmattor av plastband, firar nu 20år. Till hösten släpper de nya enfärgade mattkollektionen Effi i tolv färger som har en “sisal-look” som passar bra i våtrum. Utöver det har de även uppdaterat kollektionerna Belle och Hugo med nya gråtoner.

Mer info här hos Pappelina.


Beslag Design släpper nya handtag

Till hösten släpper Beslag Design två nya kollektioner av handtag designade av tyska KaschKasch för Furnipart – geometriska Luck och en gjutjärnskollektion (Ink, Pagoda och Pen). Samt en egen kollektion med trähandtag (Brutus, Trumpet och Tuba).

Mer info här hos Beslag Design.


“Välkommen till biosfären” – utställning hos Svenskt Tenn

I slutet av augusti öppnade utställningen “Välkommen till biosfären” som tar upp frågor om vårt förhållande till biosfären. DFen komplexa relationen mellan klimatförändringar, normer, etik och ekonomi. Samarbete mellan konstnärerna Lars Arrhenius och Eric Ericson i samarbete med Svenskt Tenns kurator, Karin Södergren. Utställningen pågår t.o.m. 27 oktober 2019.

I samband med det släppte Svenskt Tenn i samarbete med Reused Remade en tygpåse av återanvända gamla hotellakan – perfekt för dig som vill ha snygg nätt tvättkasse.

Mer info om utställningen här hos Svenskt Tenn och här om Reused Remade.


…till sist så har nya Ikea katalogen kommit

Varje år när Ikea släpper årets katalog är det något särskilt i luften. Här är några utvalda nyheter som passar bra i badrum utan att vara allt för “badrummiga”.

Mer info här hos Ikea.


Foton från respektive leverantör.

.

Exit mobile version