Skapa stilen – Belysning i koppar för industriellt badrum

Badrumsinspiration - Trendspaning för badrum och badrumsbelysning i koppar för industriellt badrum

Vi älskar de rådande trenderna med varma metaller i badrum. Senaste är koppar som nu börjar dyka upp på blandare, takduschar och allt fler beslag från knoppar till handtag. Vi tycker därför det vore kul att tipsa om snygg badrumslampa i koppar som du kan komplettera stilen med för att få den där snygga looken.

Badrumsbelysning och krav på IP-klass

Att hitta badrumsbelysning som klarar våtrum samtidigt som den ska vara snygg är inte det lättaste (läs mer här om vad som gäller för belysning i badrum). Så det är nog inte en slump att badrumsbelysning är en av de vanligaste frågor vi får på Badrumdrömmar.

Vi har här letat bland badrumslampor, utomhuslampor och industrilampor för att hitta det vi ville visa er. Det var inte lätt – men här har är 6 snygga kopparlampor för badrum!

Lampa lilla och stora Vega IP54 från Konstsmide. / Liten stallampa IP23 från Byggfabriken. / Tratten IP23 från Örsjö Belysning. / Tin IP 54 från Nordlux. / Luxembourg IP54 från Nordlux. 


Rå koppar för industriell känsla

Vad passar bättre den industriella stilen än en riktig industrilampa som tål mycket vatten och slitage? Dessa badrumslampor (eller njae, de är egentligen utomhuslampor) är alla snygga att sätta runtomkring hela badrummet som belysning men också som detalj. Välj rå koppar med fördel som en detalj i ett stramare badrum i carraramarmor och kopparblandare.

Välja storlek på badrumslampa i industriellt badrum

För badrumslampa i koppar ovanför spegel kan du antingen köra större variant om du har höjden och vill få till ett tydligt blickfång. Då blir det pampigt och maximalt av den industriella känslan.

Vill du istället ha lugnare intryck så välj en mindre storlek ovanför spegeln och komplettera istället med ytterligare någon lampa på annan vägg i badrummet (kika här t.ex. i detta badrum). Eller kör två mindre på vardera sida om din badrumsspegel istället.

Oavsett vilken variant du föredrar så komplettera alltid med dimmer och/eller en varmare ljuskälla för en mer ombonad känsla i ditt industriella badrum.

Koppar är ett levande material

En snygg lampa i rå koppar kommer att få patina med åren. Vissa lampor i koppar av polerade från början medan andra är opolerade – oavsett så kommer de mörkna såvida de inte är lackade. Det är en del av charmen!


Kopparlampor för gästtoalett och tvättstuga

Här är också två snygga kopparlampor i olika stilar. Den ena lyxig och modern, den andra med snygg retroflört á la 1950tal. Bägge dessa har lägre IP-klass som funkar över 2,25m höjd i badrummet, men vill du vara helt säker så sätt dessa i torrt utrymme istället såsom gästtoaletten eller tvättstugan som alltid behöver snygga lampor tycker vi!

Lampa Kettle IP20 från Lightwork. / Lampa Float IP20 från Nordlux.


Det vita badrummet med synliga kopparrören kommer från Mclaren Excell som du hittar här. Badrummen ur inspirationskollaget hittar du här och på vår Pinterest här.

.

Exit mobile version