Stor rund spegel i lyxigt badrum

Badrumsinspiration - Tres chic badrum i Trocadero, Paris, i carrara och stor rund spegel - ritat av Françoise Champsaur.

En trend vi ser överallt just nu är stor rund spegel – eller trend tycker vi kanske är missvisande när det är så klassisk form som rund, vi skulle nog snarare säga att runda speglar åter blivit i fokus efter att ha sett stora inmurade speglar som “standard” i varje större badrum. Dags att plocka in en stor rund spegel i ditt badrum kanske?

Runda former är mjuka, inbjudande och sätter tonen i badrummet på annat sätt än kantiga. Så med det sagt tänker vi visa ett maximalt lyxigt badrum i runda former i Paris ritat av Francois Champsaur. En lektion i hur två material såsom carraramarmor och trä kan skapa perfekt harmoni!

I detta badrum är alla former runda – från badrummet i sig till den stora spegeln och badkarets form. Mjuka linjer som möter vitlaserad parkettgolv skarpt och organiskt nästan. Väggarna blir lager och skapar verkligen en imponerande arkitektur i denna våning i Paris. Kanske något för dig som vill skapa ett badrum utöver det vanliga och råkar ha ett torn eller varför inte ett rum i rummet?

Om du gillar stilen och vill få in den i ditt badrum utan att ha denna enorma rymd, så satsa på plocka in carrara bänkskiva till tvättstället, följ upp med stenen som accessoar i duschen eller badkaret (t.ex. kan en marmorskål eller burk som finns att hitta i inredningsbutiker vara perfekt detalj att samla alla småsaker som hyvel etc) för att slutligen satsa på en stor rund spegel som knyter ihop allt. Väggarna kan du låta vara rätt neutrala målade i en varmare grå kulör och golvet i samma carrara som bänkskivan – plocka här med fördel in den mörkare och mer ådriga carraran än den vita vi sett så mycket av.

Du har nog inte missat Hanna Wessmans hall som blivit älskad sista tiden där just spegeln är i fokus?

Foto av Bernard Touillon  via Home Adore.

Exit mobile version