Platsbyggd idyll i tvättstuga

Den där känslan att bara du har detta fina och att det är gjort just för att passa hos dig. Så utifrån det borde platsbyggd tvättstuga vara det ultimata! Eller hur? I detta fina badrum har kommoden placerats under fönstret i källarplan och inredningen har fortsätt på vardera sida för att rama in vackra ljuset ytterligare. Tvättstället är underlimmat en marmorskiva och sidoskåpen har fått vitrindörrar i samma stil som fönstret. Det är något otroligt lyxigt över att få platsbyggda möbler hemma.

Här är det platsbyggda möbler som tar tillvara hela väggen och på vardera sida om kommoden finns det utrymmen som skulle kunna gömma både tvättmaskinen, tvättkorgen och torktumlaren.

En bonus är att det framför dessutom står en stor skänk där man i lugn och ro kan stå och vika tvätten medans man drömmer sig ut genom fönstret.

I denna tvättstuga har man planerat och byggt precis som i ett kök – olika funktioner har fått olika stationer. Underbart och praktiskt!


Nedan är ett annat badrum också med dold förvaring och platsbyggda lösningen. Även här är det vitt och marmor som är den röda tråden i badrummet. I detta badrum har man placerat förvaringen i vinkel (återigen samma tänk som i kök) och det ger verkligen karaktär åt rummets fönster som blir inramat.

Under kan man dölja även här tvättmaskin, torktumlare och tvättkorgen på ett snyggt och enhetligt sätt. En bonus är de två speglarna på vardera sida om fönstret som ger rummet ytterligare ljus och djup.

Så om du funderar på att återskapa en liknande lösning behöver den inte ruinera dig och jämför du med färdiga möbler så kanske inte prislappen slutar så långt ifrån. Skillnaden är bara att då har du något alldeles eget också!

Vem skulle inte ha något emot att spendera en ledig dag i sådana här vackra tvättstugor. För det finns ju faktiskt inget som säger att tvätta måste vara oromantiskt och trist.

Fotot från Romantiska Hem och Chris Barett Design via Shell and Seaglass.

Exit mobile version