Svart och mässing i litet badrum

Badrumsinspiration - Litet badrum i vitt 15x15, carrara marmor, mässing och svart badrumsmöbel.

Litet badrum är något de flesta av oss har, eller har haft, och vet hur knepigt det kan kännas att inreda dessa. När man vill så mycket men bara känner att allt begränsar för det är ett litet badrum och alla idéer måste sparas till det där Stora badrummet vi en dag ska ha. Känner du igen dig?

Här är ett litet badrum i Lärkstan, Stockholm, som bevisar att du ska sluta “spara allt” till det där andra och satsa på det du har istället. För även ett litet badrum kan lyckas bli både snyggt och praktiskt. Se bara här!

Sätt tonen och blickfånget även i litet badrum

Det vi gillar med detta badrum är att de vågat sätta tonen med en rejäl badrumsmöbel i svart. Något som vi verkligen vill betona i ett litet badrum – bestäm dig för var fokus ska landa och våga göra det. Genom att möbeln är rejäl och “pampig” blir de övriga detaljerna sekundära och känslan tydligt även i litet badrum!

Frigör ytor i litet badrum med inbyggda lösningar

Sen är det snyggt att de valt genomtänkta detaljer såsom inbyggda blandare i mässing och vägghängd toalett. Om det är något som blir extra viktigt i litet badrum så är det funktionen och stor del i det är att frigöra golvytan så mycket som möjligt. Dels underlättar det städningen men främst ger det ett lättare känsla och bidrar till att badrummet upplevs större.

Kanske tycker du nu det är motsägelsefullt att vi tidigare prisat badrumsmöbeln som står på golvet? Det är det inte – att ge badrummet ett sk. ankare gör att rummet upplevs genomtänkt och det bidrar till en ombonad och lyxig känsla. Som vi i detta fall tycker väger upp att den äter upp golvytan.

Våga mörkt även på liten toalett

I andra änden av lägenheten finns en gästtoalett som fått svarta matta väggar och samma carraragolv som i badrummet. Ett knep som vi ofta nämnt är just att våga måla gästtoaletten mörkare än du tänkt. Här blir det så tydligt varför du ska göra det – för det ger den lilla toaletten dramatik och snygg inramning trots sin enkelhet!

Enhetliga materialval i hela lägenheten

Även den lilla tvättstugan, som bara är en liten skrubb, har fått samma carraragolv – kul att se för här brukar de flesta prioritera bort dyrare materialval. Vita väggar och svart dörr ger även detta lilla utrymme del av den röda tråden. Precis så som vi tycker det ska vara!

Nedan kan du se hur de svarta detaljerna även återkommer i svarta fönsternischer och karmar. Kort sagt är detta ett hem där ägaren verkligen haft känsla för detaljer och häftigt att se hur hen satt  tonen med svart så tydligt!

Foto från Per Jansson under förmedlade objekt (Breitenfeldsgatan 1 2tr – Östermalm).

Exit mobile version