Badrum på Nobis Hotel i Köpenhamn

Badrumsinspiration - Grå marmor och rund spegel i badrum på Nobis Hotel Copenhagen ritat av Gert Wingårdh

Att spana in badrum på hotell är alltid kul tycker jag. Hotell är ett andra hem men ska också vara en dröm du kliver in i under din vistelse. Vardagen är långt bort och i fokus är du – och givetvis ska badrummet motsvara den känslan också.

Så därför tänkte jag visa badrummen från Nobis Hotel i Köpenhamn, Danmark, där badrumsdrömmarna går i grå marmor, svarta detaljer och mjuka former. Allt möts i arkitektur från förra sekelskiftet.

Allt ritat av Gert Wingårdhs arkitektkontor med sitt tydliga formspråk och känsla!

Grå marmor i centrum

Här på Nobis Hotel i Köpenhamn är det den grå marmorn som är i centrum (i Stockholm har hotellet istället jobbat med den vita carraramarmorn). Både väggar och golv är klädda med samma sten som är satt 1/3 och 1/4 förskjutet. Kul detalj är att vi allt oftare får se stående sättning på väggarna likt här efter att förut varit “norm” att ha dessa liggande.

Det ger ett liv som betonar höjden och känns ståtligare på något sätt kan jag tycka. Jämför t.ex. i äldre konserthus m.m. där det ofta just är stående sättning!

Detsamma gäller även i spa-avdelningen på Nobis Hotel – se hur marmorn även fått klä taket!

Badrumsmöbler i varmgrått

På Nobis Hotel är färgskalan lite kunglig med sina blå och gröna rum, men i badrummet är det grått som gäller. Eftersom flera badrum har fönster så skiftar den grå marmorn i både kallare och varmare sken beroende på ljuset utifrån. En detalj som är viktigt att komma ihåg om du väljer grått och har fönster – det är inte en konstant kulör, utan en hel palett du får!

Därför tycker jag ändå det är snyggt att de valt varmgrå möbler här och dessutom i blank yta. Benställningen är i svart matt och det ger snygg kontrast till alla de mjuka formerna; runda spegeln, skira gardinerna och organiskt formade badkaret.

Som detalj är det även i vissa badrum en stänkskiva i borstad stål bakom tvättstället. En kaxig detalj som överraskar och ger en tuffare look tycker jag.

Styla grått för säsongens stil

En sak som jag tycker vi ser för lite av är badrum med styling i säsong. Att plocka in naturen utanför behöver inte vara krångligare än såhär. Se nedan och jämför.

Nedan ser du mer från Nobis Hotel och här, här och här kan du hitta mer bilder från hotellet.

Foto från Nobis Hotel och på vasen är av Marianne Jacobsen (Delicate Photoart).

Exit mobile version