Svart duschvägg ger charmig kontrast i nytt badrum

Badrumsinspiration - badrum inspiration carrara industri glasvagg duschvagg sprojs ankargrand historiska hem badrumsdrommar 2

Jag har flera gånger skrivit om tips för badrum i nyproduktion och hur du kan få det att kännas mer charmigt och personligt. Den röda tråden för alla råd är att mixa materialval för att mjuka upp det “hårda” i ett nytt badrum. För en av anledningarna till att badrum i nybyggnationer känns ocharmiga och nakna är att de ofta upplevs “tråkigt standard”. Samt att alla inredningsval – från det vita kaklet och porslinet till blandaren och slutligen duschväggen, är kala och kalla i sin känsla utan det där “extra” som rör om lite. Så med det sagt tänkte jag här visa ett relativt “standardbadrum” som lyckats lyfta på bra sätt. Knepet? Kontraster och speciella detaljer såsom svart duschvägg m.m.

Detta badrum visar hur det går med relativt enkla materialval, vitt 15x15cm kakel i rak sättning till carrara 30x30cm på golvet, att skapa ett badrum som är lite extra även om du inte har den största budgeten.

Svart duschvägg som blickfång

Jag pratar ju ofta om “blickfång i badrum” som är den detalj eller del i badrummet ditt ögat naturligt söker sig till när du kommer in. I detta fall är det så klart den svarta duschväggen med spröjs som blir badrummets tydliga stilsättare.

Du kan inte alltid dölja det “fula” i badrummet men du kan locka ögat att dras till det “fina” istället!

Det finns olika sätt att tänka kring duchvägg likt denna i badrum. Just detta badrum är långsmalt med duschen över hela bredden längst in och här har man valt en fast duschvägg som främst ska täcka stänk på badrumsmöbeln. Personligen hade jag nog dragit duschväggen högre för mer effekt och hade det suttit en ventilation i duschdelen så hade en hel duschvägg över hela bredden och höjden, dvs. en fast del och en dörr, varit snyggast tycker jag. Proportionsmässigt hade den fasta delen då kunnat vara smalare och dörren bredare då den kan öppnas innåt.

Mörk badrumsmöbel mjukar upp

Det finns grundtankar kring inredning och det är hur ljusa färger ger större rumskänsla och mörka färger ger mindre rumskänsla. Inget fel i det – men det kan ibland dras för långt och tolkas som att allt mörkt fel i mindre badrum. Tvärtom kan mörka blickfång ge en “wow-effekt” vilket i sin tur gör att ditt lilla badrum upplevs som mer än vad det är tycker jag.

En tydlig sådan sak är mörka badrumsmöbler som är snygg kontrast till vita väggar. Badrummöbeln blir då just mer en möbel snarare en del av väggen och det bidrar till charm. I detta badrum hade t.ex. enbart en svart duschvägg blivit lite ensam, men tillsammans med den mörkgråa kommoden får den medhåll och stilen blir mer komplett.

Så har du ett standardbadrum med ny badrumsmöbel kanske det kan vara läge att lämna in den på lackering? Kika i detta badrum för mer inspiration.

Foto av Fredric Boukari och styling av Copparstad för Historiska Hem mäklarbyrå.

Exit mobile version