Skapa stilen – Vitt badrum med svarta detaljer

Badrumsinspiration - Skapa stilen - vitt badrum med ljust trä och svarta detaljer

Detta inlägg innehåller adlinks.


Vi återvänder alltid till vita badrum som ni kanske märkt. Det är något med det ljusa och vita som alltid känns rätt. Den där känslan av subtil vardagslyx med snygga, stilrena moderna vita badrum som vi har svårt att släppa – för visst är det svårt när man ser badrum som dessa?

Att skapa ett perfekt vitt badrum kan ibland vara svårt – det krävs något som sätter tonen och blir den där sista detaljen som lyfter till perfektion. Annars kan det lätt bli att det bara upplevs som kalt och smått kliniskt om allt är “för” vitt om du förstår vad vi menar.

Vi tyckte därför det vore kul att inspireras mer konkret av ett vitt badrum med svarta detaljer och plocka ut snygga detaljer som vi tycker sätter stilen – och kanske även kan lyfta ditt befintliga vita badrum med enkla medel!


Plocka in detaljer från övriga hemmet

Knepet för att lyckas är det vi alltid säger men stämmer ju så bra, nämligen plocka in saker från övriga hemmets inredning. Den oanade mixen av saker som här följer den svarta tråden gör att badrummet blir lite lyxigare och får tydlig karaktär. Börja t.ex. med att spana in golvet i ljust trä som på enkelt sätt mjukare upp det grafiskt svart/vita här!

Golvklinkers med ljus träkänsla – s.k. träklinkers. / Vit 5×5 mosaik. / Badrumslampa på porslinssockel med glob i opalglas. / Spegel med hylla från Frama, finns hos Rum21. / Klädhängare för tak från Annaleena Leino. / Takdusch, tvättställsblandare och vattenlås i svart krom. / Avlång brunnsil i svart krom. / Ekologisk tvål från systrarna Terrible Twins, finns hos Lyko.


Gå steget längre för mer effekt i stilen

Avhängningsytan kan göras på så många olika sätt, så varför inte verkligen tänka utanför badrumssfären och plocka in ett snygg lösning som nästan blir skulptural som Annaleenas Round Circle hanger. Perfekt för dig som vill kunna slänga över handduken bara, men som också funkar lika fint tillsammans med snygg galge för morgonrocken.

Mixen mellan modernt och klassiskt tjatar vi ju är viktig – så därför plockar vi in en riktig badrumsklassiker i form av klotlampan på porslinssockel. Superfint i svart till de vitmålade väggarna ovanför en enkel spegel med svart stålram.

Här kan du med fördel plocka in en rund spegel om du vill ha en mer mjuk form som följer upp allt det grafiska.

Sist men inte minst är det snabbaste knepet att lyxa till ett badrum, att köpa ekologiska tvålar som luktar himmelskt. Bäst är kanske att du varken behöver ha stort eller nyrenoverat badrum för det!

.

Hoppas du känner dig inspirerad och sugen att uppdatera ditt badrum med svarta detaljer!

Foto på badrum av Glen Allsop för Amee Allsop Architecture.

.

SaveSaveSaveSave

Exit mobile version