Rå stil i elegant lyxbadrum med statuario

Badrumsinspiration - badrum inspiration lyxbadrum marmor Rue de Rivoli apartment badrumsdrommar

badrum inspiration lyxbadrum marmor Rue de Rivoli apartment badrumsdrommar

Fortsätter på marmorfascinationen ett tag till och måste visa er detta otroliga badrum med statuario i Paris, Frankrike, som får mig nästan att tappa andan av storhet. Den sagolika takhöjden och de extremt storformatiga marmorplattorna är minst sagt maffiga. Kolsvarta detaljerna som visar bestämdhet med tydliga linjer genom platsbyggda enheter knyter ihop allt precisionsenligt. Svårt att sätta finger på om man ska kalla det för supermodernt eller sekelskifte nästan. Iallafall väldig fin kombination som får oss att tänka på filmer såsom Dick Tracy, Sin City och Blade Runner tolkat till badrum.

Detaljer och stuckaturer i statuario

En av de saker som skapar denna pampiga känsla är att man här plocka in detaljer som antagligen finns original i resten av våningen såsom stuckaturer. Vägglisterna mot taket, här i statuario, ger en snygg brytning på väggarna med sin markerade linje. Just stuckaturer ser vi mer och mer i badrummen samt färgade blandararmaturer. Båda är detaljer som ger karaktär och en mer genomarbetad känsla – oavsett om du har enormt- eller litet badrum!

Spegeln längst hela väggen fångar in ljuset och får badrummet att kännas ännu större och ger modernare look. Inte för att vi tror att detta badrum skulle behöva någon hjälp på traven för att kännas större, men ingen spegel skulle passa bättre här.

Inspireras på rätt sätt för att lyckas med ditt badrum!

Visst är det ett fantastiskt badrum utöver det vanliga, men så långt bort från verkligheten är det inte om man benar ner de olika delarna och anpassar till just ditt badrum. Tex. förvaringen för handdukar på hyllnischar i samma material som resterande väggar. Ganska enkel detalj att göra i just ditt badrum. Eller att låta ett och samma material vara genomgående på väggar, golv, badkarsfront och bänkskiva under tvättställ.

Likaså den platsbyggda soffan intill badkaret som bjuder in för längre sällskap under badstunden. Perfekt för dig med småbarn som gillar att bada i timmar… Sugen på mjuka kuddar nära badkaret? Välj kuddar för utemöbler som tål stänk!

Med andra ord inspireras av statuario som effekt, arbeta igenom detaljerna så de lyfter in stilen från resten av hemmet och fundera ut det där extra som skulle krävas för att du skulle vilja (läs kunna) få badrummet till en plats för häng.

Ritat av Isabelle Stanislas Architecture. Foto av Olivier Löser via Sketch42blog och Yatzer.

Exit mobile version