Hemma hos Josephine Bornebusch

Badrumsinspiration - badrum inspiration carrara marmor 3D floor classic bathroom regeringsgatan 80 foto per jansson badrumsdrommar feature

badrum inspiration carrara marmor 3D floor classic bathroom regeringsgatan 80 foto per jansson badrumsdrommar feature

Vi snubblade över en klassisk chic Stockholmsvåning i gråtoner tidigare i år och föll för dess badrum. Sen visade det sig att våningen tillhörde skådespelerskan Josephine Bornebusch, eller snarare det var den hon flyttade från. Så det blir lite extra kul tycker vi att få visa ett hem som tillhört en inspirerande person!

Här får du två badrum att verkligen inspireras av om du älskar carraramarmor men vill få till det på något nytt sätt.

Master badrum går i en snygg kall gråblå färg på väggarna och en underbart i klassisk 3D-kub på golvet. Väggarna är målade vilket inte bara ger ett lugn och mer “inrett” intryck, utan även underlättar för den rundade väggen som finns i badrummet. Allt fokus är lagt på golvet – perfekt knep både ur estetiskt såväl som ur ett budgetperspektiv!

Denna klassiska 3D-kubmönstrade golvet är både kaxigt men ändå elegant. Mötet mot väggarna sker med sockel och effekten blir då mer arbetad. Medans i duschen så är sockeln istället utbytt mot felklädda väggar i carraramarmor. Rutorna är skapade av romber i ljusgrå carraramarmor och mild benvit- samt svart marmor.

Tips! Testa att plocka ut det benvita i mönstret mot grön marmor om du vill få till ett mörkare och varmare intryck. Eller varför inte våga dig på roströd marmor för en mer trendig look?

Gästbadrummet i våningen går istället i rosagrå väggfärg med ett chevron-mönstrat golv i carraramarmor och en mörkare grå sten likt kalksten. Chevron är för övrigt den nya sättningen som vi börjar se allt mer på golv – vi skulle säga att den allt mer blir ett alternativ till fiskbenssättningen. Två snygga klassiker med andra ord!

I en artikel från 2009 berättar Josephine att hon är en söderböna med lite hippiesmak inom inredning, snarare än den östermalmstjej som hon ofta får spela. Däremot – “Just nu handlar drömmarna också om att hitta den strikta svala inredningsstilen. Hon har försökt skärpa sig, att inte släpa hem alla loppisfynd hon hittar och låta bli att dekorera lägenheten med Jesusljus och blinkade lampor.”

Sagt och gjort! Så därför blir vi lite extra glada att se ett rosa gästbadrum med en stor kitschig porslinshund  som bryter av. Vi behöver alla kontraster även i det mest stilfulla och grå Stockholm vi gillar.

Foto från Per Jansson via Inredningshjälpen.

Exit mobile version