Smarta lösningar i litet badrum

Badrumsinspiration - Litet badrum med carrara marmor, inbyggt spegelskåp och duschdraperi.

Klassiska material, smarta lösningar och genomtänkt design är bra summering av ett litet badrum som såldes för en tid sen här i Stockholm. Det är del av konceptboendet Biblioteket no5 där just stilen visar på modern tolkning av husets ursprungliga charm.

Detta lilla badrum tycker jag lyckas fint med att få till smarta lösningar som inte nödvändigtvis måste innebära stor plånbok, utan snarare kräver att du lägger tid och energi på att planera väl funktionen du önskar få till!

Inbyggt spegelskåp som dold detalj

De flesta som renoverar sitt badrum idag väljer att sätta en vägghängd wc – både för att det är snyggt men också för det ger en luftigare känsla när man frigör golvyta. Speciellt på ett redan litet badrum eller toalett.

När du “bygger in” en wc så bygger du i själva verket ut en “låda” bestående av fixtur som håller cisternen och som sen själva wc-skålen monteras på. Denna låda kan du också bygga vidare på så den även täcker golvavloppet till tvättstället och vips har du även trollat bort det också. Vilket ger dig en look som i detta badrum.

Denna lösning medför att du får en yta ovanför som ska tas tillvara på något sätt – till förslagsvis förvaring på något sätt. Så varför inte i samma veva bygga in ett spegelskåp?

Ljustak – de nya spottarna

Om du någon gång tittat upp i taket på gamla butiker så har du nog sett vackra spegeltak i kassetter som ger klassiskt rutmönster med blommor i hörnen eller liknande. Även liknande tak finns i Art Deco stil och då strama med enbart rutmönster i mörk metall etc.

Detta tänk har nu kommit in i inredningsvärlden och börjar dyka upp i nya butikskoncept och även hem. Både snyggt och coolt sätt att få in fejkat dagsljus på!

Nedan ser du den smarta tvättstugan och även planlösningen på denna lilla etta.

Foto Wrede Fastighetsförmedling.

Exit mobile version