Skapa stilen – Très chic badrum

Badrumsinspiration - Skapa stilen Tres chic i badrum med travertine, midcentury design, Perriand stool och INR badrumsmöbel i cappuccino

Detta inlägg innehåller adlinks.


För några dagarna skrev jag Trendspaning – Trés chic i badrum där jag lyfter en trend som kommer allt mer inom inredning och går i internationell, elegant och chic stil. Jag kallar stilen Trés chic och den kretsar kring olika beige nyanser – från benvitt till kaffe, detaljer från Midcentury design och möbler i organiska former.

Detta är en stil du med fördel kan plocka in i badrummet för elegant, chic och modern känsla.

Här är inredningen och detaljerna som hjälper dig skapa ditt Trés chic badrum! 

Skapa-stilen som inredningsuppdrag

Jag har för Trés chic stilen utgått från den ljusa sandfärgade färgskalan med den varma stenen är i fokus. Jag ville ge badrummet en tydlig färgpalett och materialfokus för att framhäva det eleganta och chica som är centralt för stilen. Utöver det ville jag att stilen skulle kännas “hotelligt” minimalistisk utan att för den skull tappa den personliga touchen.

Med andra ord har jag här jobbat precis som jag hade gjort med en riktig kund som skulle ha Trés chic stilen som sin badrumsdröm. Hoppas du gillar det!


Materialval och inköpslista för Trés chic stilen

Eftersom jag vill ha stenen i fokus, har jag här plockat in stilren badrumsmöbel som går i samma milda färgskalan som plattan. För en exklusiv och subtil lyxkänsla plockar jag in klassiska designdetaljer i valnöt för en tidlös look. Slutligen så avslutar jag med smådetaljer i svart keramik för lite kontrast som knyts ihop med grafiska tavlan som jag ställer på vägghyllan.

  1. Metall: Välj borstad stål på blandare, handdukstork, krokar för modern och diskret look. Passar snyggt till den varma stenen som inte får konkurrens av blank metall!
  2. Sten: Klä in alla väggar och golvet i samma platta eller enbart golvet. Oavsett hur mycket stenkänsla du vill ha i badrummet så passar klassiska Travertine snyggt in i stilen. För mer effekt á la 1970-tal kika på varianten Lenzanero Poli, för mer grått kika på Lenzanero Agrippa Fine – liknande travertinesorter går att beställa hos utvalda stenleverantörer även i Sverige.
  3. Badrumsmöbel: En målad badrumsmöbel som går hand i hand med den varma Trés chic färgskalan ger badrummet ett stilrent och chict intryck. Välj med fördel modern stil avskalad på detaljer så betonar du den lyxiga känslan ytterligare. Badrumsmöbeln Grand från INR, i nya kulören Cappuccino, passar fint in med de släta luckorna utan handtag tycker jag. 
  4. Förvaring: Öppen förvaring på klassisk Stringhylla ger accent i badrummet och bidrar till en mer “inredd” känsla tycker jag. Stringhylla i valnöt och svart metall finns bl.a. hos Svensson i Lammhult (foto i snygg styling av Lotta Agaton Interiors).
  5. Midcentury ikon som trädetalj: Satsa på en riktig designklassiker i form av 524 Tabouret Berger av Charlotte Perriand för Cassina. Finns bl.a. hos Nordiska Galleriet.
  6. Konstprint: Grafisk konst passar perfekt in i Trés chic stilen samt att det plockar in lite svart som blickfång. Denna print av Hein Studio i mörk träram är bra alternativ. Finns bl.a. hos Grandpa.
  7. Småaccessoarer: Askar i svart keramik, från Arket, ger snygg dold förvaring åt allt som behövs nära till hands. För att knyta ihop allt som ska ligga intill tvättstället tycker jag att en bricka i valnöt passar fint, denna från AYTM. Finns bl.a. hos Royal Design.
.
Lycka till med ditt Trés chic badrum!

Foto från stilinspirationen (överst) är från The Socialite Family och foto för badrumsinspiration (produkt- och materialplock) är från Quincoces-drago.

.

Exit mobile version