Hemma hos Giovanna Battaglia och Oscar Engelbert

Badrumsinspiration - Elegant och lyxigt badrum hemma hos Giovanna Battaglia och Oscar Engelbert på Djurgården i Stockholm.

Har du någonsin funderat på hur ett stilfullt par kan bo i Stockholm – speciellt om ena halvan kommer från modevärlden och den andra bygger fastigheter? Då ska du spana in badrum hemma hos Giovanna Battaglia (italiensk moderedaktör, creative director och street-style stjärna) och Oscar Engelbert (grundare av Oscar Properties) på Djurgården, i Stockholm.

Jag kan lova att ordet lagom inte finns så långt ögat kan nå och lösningarna är allt annat än standard, samt att det är inspiration på en nivå vi inte är vana att se. Med det sagt är det inte en slump att Oscar beskrivit Master badrum som sitt favoritrum i intervju med amerikanska AD för ett par år sen:

“I sit in the Wegner chairs of the bathroom and I work, or read the morning papers, or just talk to Gio while she is getting ready.”

Walk-in closet och Master badrum i ett

Något som kännetecknar många badrumsdrömmar är just lyxen att ha ett stort badrum som gärna sömnlöst övergår i Master sovrum eller som här i en walk-in closet. Där de privata delarna av hemmet blir intima och reserverade för just dig. Lyxen att slippa dela med barnen, gästerna och ibland t.o.m. ens partner. Det är precis detta som är kärnan i Master badrum hemma hos Giovanna och Oscar, men så har de också 4 badrum i sin våning så att inte avsätta ett för enbart de vore konstigt.

Här är walk-in closet som övergår i badrummet genom att badkaret lyft ut. Själva badkaret står på en upphöjd stenplattform där en enorm glasskiva avgränsar denna del mot walk-in closet och dess parkettgolv. Glasskivan går från golv till tak och över hela stenens bredd för att betona känslan att den inte ens finns där. Tur då att den snygga pallen står framför så ägarna inte riskerar att gå in i den en tidig morgon – ett litet tips är just att tänka på detta om du planerar badrummet med snäva passager!

Till sist – hur snyggt är det inte att bägge garderobsväggarna är klädda i spegelglas? Det ger verkligen rummet ett extra ljus och djup som breddar vägen in i själva badrummet. Visst kan man känna sig lite väl naken då men ett badkar är mer förlåtande än om det hade varit en dusch här.

Tips om du vill återskapa stilen i ditt badrum

Det finns lite saker att hålla koll på om du gillar denna stil och vill återskapa i ditt badrum. För det första så förutsätter detta att du har skickliga hantverkare som kan balansera dessa krävande lösningar med godkända krav. Se alltid till att bolla idéerna innan själva badrumsrenoveringen kickar igång och du plötsligt redan sitter i racebilen…

Här är grundläggande tips och råd att tänka på:

Nedan ser du resten av våningen. Supersnyggt och elegant på det där eklektiska sättet som så ofta kännetecknar italiensk- och fransk inredningsstil. Extra kul därför att se hur badrummet är en förlängning av det!

Här kan du se resten av hemmet på Djurgården också.

Nyfiken på hur de bor/bodde(?) i New York, USA? Då ska du spana in Giovannas och Oscars våning på Manhattan här – inte minst för att få se vilka möbler och lampor som fått flytta med till Stockholm. Badkaret nedan är nog kvar i New York dock.

Foto av Matthieu Salvaing (våningen i Stockholm) för Architectural Digest och  (penthouse i New York) för Architectural Digest.SaveSave

SaveSave

SaveSave

Exit mobile version