Plocka in färg på elegant sätt med badrumsmöbel

badrumsinspiration modernt badrum inspiration burgundy badrumsmobel calacatta marmor viola art deco dining table palos verdes estate mandy graham foto jasper carlberg badrumsdrommar

Minns du trendspaningen jag skrev för ett tag sen om burgundy som kommer starkt nu? I Trendspaning – Burgundy i badrum tar jag upp hur du kan jobba med burgundy som kulör i ditt badrum och ett av de tydligaste (och enklast) sätten är att plocka in en badrumsmöbel i denna kulör. Gärna i kombination med flödig marmor i en vacker vinröd nyans. Förslagsvis marmorsorten calacatta viola som går i olika varianter vinröda- och mörklila toner – från mörklila till vinrött och vit med vinröda fält.

Så med det sagt är det extra kul att få visa dessa badrum ritade av Mandy Graham med just olika badrumsmöbel i burgundy. Perfekt badrumsinspiration och tips för dig som vill få in färg i ditt badrum på enkelt men ändå elegant sätt!

Badrumsmöbel i burgundy och calacatta viola

Jag tycker alltid det är kul och inspirerande att se ett badrum uppbyggt kring en pampig och genomtänkt badrumsmöbel. Där badrumsmöbeln får sätta hela tonen och stilen i rummet – där den är det självklara blickfånget!

Oftast är badrumsmöbeln, om än viktig, ändå lite anpassad till resten av inredningen. Badrumsmöbeln får helt enkelt inte bara vräka ut sig och vara en “pjäs” likt här, utan är mer nerskalad i storlek eller mer inbyggd för att bli del av väggen. Här är det tvärtom och det är precis det jag gillar och tycker du ska våga inspireras av.

För genom att tona ner väggarna och golvet till lugna gråtoner, blir burgundy här till en riktig möbel som känns otroligt lyxig. Ett knep som gör att badrummet både är lugnt men ändå extra-allt utan att det blir “för mycket” tycker jag.

Med det sagt är en genomtänk badrumsmöbel ett beslut som är värt varje öre och tanke!

Förändra badrumsmöbel med detaljer

I badrum nr. 2 är badrumsmöbel istället slät men med samma tvättställ och även här i kulören burgundy – kul att se hur känslan förändras med texturen på möbeln. För här blir det mer fokus på marmorn istället då badrumsmöbel är mer nedtonad. Fast jag måste ändå säga att jag föredrar den första varianten mer.

En annan snygg och smart detalj är lösningen med lådor på sidan istället för fram. Kul detalj att ta efter som du har badrumsmöbel i hörn och/eller inte vill störa intrycket framifrån.

Sugen på att återskapa likande badrumsmöbeln i ditt badrum? Börja med att planera badrummet utifrån placeringen på tvättstället. Se till att planera in lite “luft” på vardera sidan om badrumsmöbeln för bästa effekt. 

Gästtoalett med pampigt marmortvättställ

Ovan är det enbart tvättställ i calacatta viola – en imponerande pjäs som står pampigt även i litet powder room som här. Det ger nästan en sakral känsla á la modern kyrka tycker jag. Skulle du våga plocka in ett marmortvättställ likt detta i din gästtoalett?

Sen gillar jag de Art Deco-inspirerade lampetterna och den vackra spegeln som gör tillsammans med stentvättstället denna hörna till så mycket mer än bara en nisch.

Samma detaljer men i annan komposition

Till sist – känner du dig inte övertygad av burdundy badrumsmöbel men gillar stilen? Då är detta tredje och sista badrummet perfekt badrumsinspiration.

Här är det samma detaljer och uppbyggnad av badrummet men i helt harmoniskt ljus materialpalett. Golv, badkar och tvättställ är gjorda i en och samma kalksten som sen följs upp av väggarna är målade i samma kulör som stenen. Det ger pampig men mycket avskalad look.

Det jag tycker är kul att se är hur samma spegel och lampetter kommer fram i denna komposition. Här blir de något som bryter stilen men ändå passar fint ihop. Återigen ett bra exempel på att det är värt att våga mixa!

Ovan och nedan ser du bilder från resten av hemmet som går i modern stil med antik konst och möbler som mix. Tunga oljeporträtt blandas med arkbågar och strama vita väggar som “flyter”. Perfekt exempel på hur du kan få in arvegods i modernt boende!

Här kan du se resten av hemmet också.

Foto av Jasper Carlberg för Mandy Graham via The Coolhunter.

.

Exit mobile version