Trendspaning – Burgundy i badrum

Badrumsinspiration - Trendspaning - Burgundy i badrum och hur du skapar stilen.

Burgundy är en färg som kommer starkt nu tillsammans med rost, beige och inte minst aprikos. Färger som alla ger en tydlig effekt och värme på sätt som är rätt långt bort från gråskalan vi vant oss vid senaste åren. Så dags att uppdatera synen på hur man kan jobba med färg i badrummet tycker jag.

Här kommer min trendspaning och moodboard för burgundy i badrum och tips på hur du kan få in denna vackra färg i ditt badrum!


Tre sätt att jobba med burgundy i badrum

1 – Klä väggarna delvis med marmor

Står du i tagen att renovera ditt badrum så är detta en stil du absolut ska våga dig på tycker jag. Att jobba med flödig marmor är helrätt just nu – men också ett klassiskt sätt att skapa en effekt som håller över tid. Det gäller bara att våga och tona ner resten av materialvalen för att lyckas!

Plocka in den flödiga marmorn på fondvägg och komplettera med målade ytor är det enklaste och vackraste sättet tycker jag. Begränsa marmorn till duschdelen och intill badkaret kan du klä väggarna halvvägs. Golvet kan du köra samma marmor men en mer homogen platta där tycker jag ger bättre utdelning. På så sätt får du mycket effekt men inte för mycket då de målade väggarna och enfärgade golvet kommer ge stenen den balans den kräver.

Vill du ha kaklade väggar så välj en diskret vit platta med raka kanter så får du lugna väggar som kontrast och kan då välja marmorn på golvet istället.

Här är lite olika varianter att inspireras av!

Här är sten som passar stilen:

Tänk flödig och pampig marmor som jag nämnde ovan. Marmorsorter som passar stilen är t.ex. Calacatta viola eller Levanto rosso.


2 – Måla väggar i nyanser av burgundy

Det enklaste sättet att förändra ditt badrum är att måla om. Ett knep som alltid funkar – har du halvkaklade så är väggarna ovanför det perfekta att måla en mörkare kulör på. Har du istället helkaklade väggar så kan taket absolut vara ett alternativ att våga dig på!

Numera har de flesta färgleverantörer egna färgpaletter som både är trendiga och perfekt för ändamålet. Kom ihåg dessa tre viktiga saker bara:

En färg som går i den röda färgskalan är dominant och kan lätt ta över badrummet lite mer än du tänkt dig. Så vill du smygstarta satsa på en dov variant med grått i så får du en vacker och djup burgundy som inte är “skrikig”.

Sen är det bara att köra! Det är kul att måla och ju mörkare desto coolare effekt!


3 – Uppdatera badrumsmöbel med flödig marmor

Ett snyggt och enkelt sätt att skapa stor förändring på är att jobba med bänkskiva i marmor. Om du har ett diskret badrum idag som har vita väggar och mörkt/svart golv så kan du med fördel uppdatera din badrumsmöbel med ny bänkskiva i flödig marmor.

Hur du kan uppdatera din badrumsmöbel i enkla steg:

Plocka in marmor i detaljer

Du kan även plocka in marmorn i detaljer – allt från hylla till en pall eller varför inte litet avlastningsbord. På så sätt ger du badrummet en effekt utan att behöva bygga om från grunden!

För källor till respektive bild hittar du här och mer från det snygga badrummet (ritat av Decus Interiors) med badrumsmöbel i burgundy hittar du här.


Hoppas du blivit inspirerad att plocka burgundy i ditt badrum eller gästtoalett!
.
.
Exit mobile version