Större format för lugnare känsla i badrum

Badrumsinspiration - badrum med stora plattor och svart glasvägg

Grå inredningar, grå snickerier och grå detaljer – det är nog så de flesta nyrenoverade hem i Sverige ser ut idag. Lite detsamma gäller om det är en våning på 150+ kvm eller en 1:a med kokvrå. Det är stilen som blivit normen och som är den goda smaken idag – på gott och ont.

När allt går mot samma mitten och det snygga blir det “vanliga” gäller det att utmärka sig tycker jag. För jag själv tillhör skaran som tycker grått i badrum är snyggt och klassiskt hållbart. MEN jag uppskattar att se när grå inredningar blir lite mer genomtänka.

Så hur skapar man ett snyggt grått badrum som sticker ut? Här är ett bra exempel tycker jag!

Välj rätt material för din badrumsstil

Allt handlar om materialval och i små badrum så blir det extra viktigt för du har inte så mycket annat att spela med när väggar och golv snabbt täcks av inredningen.

Har du knepigt badrum? Då är mitt råd alltid att våga gå längre, bli mer vågad och köra stilen hela vägen för att lyckas!

Kompromissa inte bort kärnan i den stil du vill få till. Var inte rädd för att badrummet är för litet för det ena eller andra, det handlar mer om hur du balanserar och planerar det. Så med det sagt kolla in detta badrum och studera materialvalen lite extra.

Välj större format för lugnare känsla

Här är det stora grå plattor med stentextur. Storleken är troligtvis 30x60cm alt. 80cm (för en platta täcker hela duschens bredd). Det är samma platta på både golv och vägg, men i olika format, vilket förstärker effekten av sten samtidigt som den ger enhetlig känsla i detta rätt knepiga badrum.

För detta badrum har flera ytterhörn och andra knepigare vinklar som gör att intrycket störs något. Det är inte jättelitet men inte heller så stort – ett resultat av att man antagligen tagit tillvara maximalt av alla småytor och på så sätt kunnat få loss några fler kvadratcentimeter till badrummet.

Så genom att välja en och samma platta, dessutom i ett större format, får detta badrum en helhet och lugn där ytterhörnen upplevs mer diskreta och flödet i rummet mer naturligt. Dessutom ger denna platta en karaktär som en vanlig vit platta har svårt att åstadkomma på egen hand. Bonusen blir med andra ord att badrummet får en lugn stil och lite kaxigare look direkt.

Med andra ord – välj hellre mer effekt på EN platta än skapa effekt med FLERA plattor i litet badrum!

Låt svarta detaljerna göra sista jobbet

Nu har plattorna satt grunden, charmen är modern och tuff utan att ta över för mycket. Det gör att övriga hemmets gråskala respekteras men ändå lyfter ett steg.

För en mer modern touch har man valt svarta detaljer på tvättstället, blandaren och elen (lysknapp, termostat och eluttag). Takduschen har man dock valt att behålla i krom – det gör att den upplevs mer diskret och på så sätt blir i badrummet blickfånget på tvättstället.

Till sist är dörrfodret målat i grått och följer samma profilerade look som i resten av hemmet. En detalj som är viktig tycker jag, så välj alltid samma profil i badrummet som i resten av hemmet/huset!

Nedan ser du resten av hemmet – grått och snyggt med industriella flörtar!

Foto av Anders Bergstedt för Entrance Fastighetsmäkleri.

.

Exit mobile version