Enkelt vitt med grått (surprice!)

Badrumsinspiration - badrum carrara marmor inspiration foto eva lilja lowenhielm fantastic frank badrumsdrommar

badrum carrara marmor inspiration foto eva lilja lowenhielm fantastic frank badrumsdrommar

Efter lite tystnad här på bloggen för att vi jobbat på som myror i bakgrunden, tänkte vi visa ett klassiskt “Stockholmsbadrum” som vi tycker speglar badrumsstilen som regerar här.

Detta badrum finns i ett hem i Saltjö-boo, Stockholm och såldes nyligen. Utifrån bilderna här ser det ut att vara 1960-tals hus som renoverats till dagens utseende. Mycket vitt och ljusa trägolv, men det karakteristiska har de valt att behålla – nämligen de mörka fönsterramarna som är typiskt för husets epok. Det gillar vi starkt och är fint!

För även om vi älskar renovering så tycker vi ändå alltid om när dessa sker i samråd med husets historia. Därför är en snygg renovering alltid genomtänkt och hållbar – även om 20år tycker vi. Värt en tanke när du är sugen på att “renovera bort allt fult” i ett 1960- eller 70-talshus. Behåll gärna en del som du kanske kommer uppskatta senare.

Här i huset har de valt samma golv i badrummet som i angränsade hallen. Bra knep att få en helhet i hemmet och samtidigt slippa lite val och köra på samma.

Foto av Emily Laye, styling av Eva Lilja Löwenhielm via Emmas Designblogg.

Exit mobile version