5 tips inför badrumsrenovering

Badrumsinspiration - badrum inspiration marmor statuarietto bathroom jvr apartment arkitekt dieter vander velpen foto patricia goijens badrumsdrommar feature

badrum inspiration marmor statuarietto bathroom jvr apartment arkitekt dieter vander velpen foto patricia goijens badrumsdrommar feature

Det är lätt att tappa fotfästet och inte veta var man ska börja när det är dags för badrumsrenovering – oavsett om det gäller ett stort master badrum, enkel dusch eller liten toalett

Kanske inte så konstigt för det är inte varje dag man sätter sig in i kakel- & klinkervärlden, plöjer inredningsmagasin i hopp om badrumsinspiration och tänker ut inredningslösningar för ett rum man i vardagen ofta tar för givet. Till det kommer en budget och tidsplanering som måste respekteras vid badrumsrenovering.

Åh nej, nu måste vi renovera badrummet! Var börjar man?!

Inte minst ha ett alternativ till hur man ska vara utan ett av hemmets viktigaste rum som badrummet faktiskt är.


.

Våra 5 tips inför din badrumsrenovering:

För oavsett om du varit med om badrumsrenovering flera gånger innan eller står inför din värsta fasa så är ett generellt tips från oss på Badrumsdrömmar är att i så tidigt skede som möjligt sätta ord på tre frågor som är grunden till ditt nya badrum; Vad vill du ha för badrum? Hur du vill kunna använda det? Hur vill du att ditt nya badrum ska se ut?

Här listar vi våra tips & råd inför din badrumsrenovering och varför vi tycker de är viktiga att tänka på för att lyckas med din badrumsdröm!

.

1 – Ta hjälp av badrumsinredare för att sätta badrumsstilen

De frågor vi nämnde ovan är alla till synes lätta men som ändå kräver ett svar som är mer detaljerat än du vid första anblicken kan tro. För det är först när alla dessa är besvarade som du kan påbörja jobbet med att förverkliga detaljerna som ska skapa din badrumsdröm. Detaljer om stort och smått som stundtals ger huvudbry och inte minst oro.

Så vårt tips är att ta hjälp av badrumsinredare eller någon annan kunnig inom badrum för att få en bra start. Har du t.ex. själv stort inredningsintresse kan du då redan från start få testa dina idéer mot badrummets krav och redan i tidigt stadie planera en reell badrumsdröm som dina hantverkare kan realisera smidigt.

Här kan du läsa mer om vad jag (Noemi) som badrumsinredare kan hjälpa dig med!

.

2 – Att tänka på innan du anlitar hantverkare

När du ska renovera ditt badrum och skapa din badrumsdröm, är det viktigt att du och den hantverkare du anlitar, har en bra relation och tillsammans jobbar mot samma badrumsdröm.

För oavsett om du varit med om badrumsrenovering flera gånger innan eller står inför din värsta fasa så är ett generellt tips från oss på Badrumsdrömmar är att i så tidigt skede som möjligt prata med din hantverkare om hur du tänkt dig, vad som är möjligt och hur hantverkaren vanligtvis jobbar.

Kom ihåg att din relation med hantverkaren kommer vara den viktigaste du har under ditt badrumsprojekt så det är viktigt att den blir bra!

Här kan du läsa våra tips & råd på vad du ska tänka på innan, under och efter du anlitar hantverkare!

.

3 – Hur mycket kostar ett badrum?

Bland de första frågorna vi brukar få höra när vi berättar om Badrumsdrömmar är just; Vad kostar ett badrum? Inte så konstigt med tanke på att för de flesta är badrummet ett stort projekt som ofta får vänta in ekonomin.

Det svåraste är bara att svaren på frågan är lika många som badrummen som byggs varje år – men vi tänkte försöka oss på denna svåra fråga ändå och ge lite prisexempel mellan tummen och pekfingret vad de olika materialdelarna kan kosta (exkl. arbetskostnad).

Här kan du läsa mer om vad ett badrum kostar, och varför.

.

4 – Kort om Husarbete / ROT

Vi berättar i grova drag vad ROT innebär och hur du kan använda det i ditt badrumsprojekt.

Här hittar du kort om husarbetet / ROT.

5 – Vår inredningsskola för badrum

Vi har genom åren skrivit om snart 500 olika badrum och då gett inredningstips och råd utifrån de olika badrummen. Inom kort kommer vi samla flera av dessa till en “inredningsskola för badrum” så att du kan lära dig mer om hur du inreder badrum. Hoppas vi kan på så se mer mer konkreta och applicerar tips för din badrumsdröm!

Lycka till med ditt badrumsprojekt!


.

5 tips inför din badrumsrenovering:

1 – Ta hjälp av badrumsinredare för att sätta badrumsstilen
2 – Att tänka på innan du anlitar hantverkare
3 – Hur mycket kostar ett badrum?
4 – Kort om Husarbete / ROT
5 – Inredningsskola för badrum

.


 

Exit mobile version