Vad sägs om badkar i rosa marmor?

Badrumsinspiration - badrum inspiration rosa marmor badkar topanga house via apartment therapy badrumsdrommar feature

badrum inspiration rosa marmor badkar topanga house via apartment therapy badrumsdrommar feature

Vi skrev ju förut i vår trendspaning att 1970-talet är en av de starkaste trenderna som kommer nu allt mer. Så med det i åtanke tänkte vi visa upp ett badrum som inspirerar oss till att våga plocka in material- och färgkombinationer på denna trend. Badrummet finns i Los Angeles och går i härligt sådär lagom “respektlöst” inredningsstil som är typiskt för Kalifornien tycker vi. Detta badrum har vi haft i vår inspirationsmapp länge för dess rosa marmorbadkar och nu kommer det verkligen till sin rätt i tema.

För oss är det något befriande att få visa badrum som bara kör utan att alltid ha en tydlig röd tråd – lite tvärtom hur man inreder (och vad vi alltid säger på bloggen!) här i Sverige.

‘Parasien boho chic’ (t.ex. detta badrum) eller ‘Kalifornia hippie cool’ är två sådana icke-stilar som alltid kommer undan med mixen av högt och lågt. Dessa två lyckas alltid få till en enhetlig känsla trots den till synes tokiga eklektiska mix. Eller vad säger du?

I detta badrum är det plywood, rosa marmor, vit carraramarmor, krom, speglar och kitschiga skulpturer om vart annat – ändå och just därför känns det så coolt och charmigt!

Men mest föll vi för detta fulsnygga och coola platsbyggda badkaret i rosa marmor! Det är så för mycket och tungt att det blir självklart i stilen. För ärligt talat – skulle inte du vilja bada bubbelbad i ett rosa marmorbarkar?

Självklart skulle man kunna göra samma sak men istället välja en mer diskret marmorsort för badkaret. Vi skulle gärna se ett badkar i svart marmor som masterpiece i ett annars minimalistiskt badrum.

Foto av Marcia Prentice via Apartment Therapy.

Exit mobile version