Inspiration från Stockholm Furniture Fair 2017

Badrumsinspiration - badrum inspiration SFF2017 mutina gubi trender jetset trend interior badrumsdrommar feature

badrum inspiration SFF2017 mutina gubi trender jetset trend interior badrumsdrommar feature

Igår var vi en kort sväng förbi Stockholm Furniture Fair, SFF2017, som har öppet 7-11 februari 2017, och som vanligt är möbelmässan full av vackra möbler, detaljer och lösningar som triggar igång hjärnan tycker vi. Att hitta regelrätta produkter och badrumsinspiration är inte så lätt, men det går att omvandla många idéer och trender till badrummet. Det är precis det vi älskar att göra och förmedla till er.

Här är våra favoriter och guldkorn för badrummet som du inte bör missa!

Lyx för badrummet

Det finns vissa klassiker vi alltid besöker för att se vad de kan trigga våra lyxtentakler med. En av dessa är givetvis Axor som alltid erbjuder hightech-lösningar i vacker förpackning. Deras senaste dusch, här i borstad guld, var en favorit. Härligt att dessutom få se den inkopplade med både belysningen och vattnet.

En annan var DuPont Corian som för en tid sen kom med drömska pressbilder på mörka badrumsmiljöer för deras tvättställ och badkar (glömde tyvärr fota badkaret!). Perfekt dagdrömmeri för dig som vill gå igenom inspirationen.

Färgskalan á la 1970-tals jetsetliv

Trenden svänger inom inredning och när den väl lämnar det grafiska vit/svarta och vågat ta ett steg längre än grått – så öppnar det sig nu en hel värld av vågade kulörer som verkligen testar våra smaklökar. Därför blev vi extra glada över att se hur Eilersen verkligen vågat gå All-in i sin monter och helt ignorerat svart, grått och istället rotat fram 1970-tals mönster och färger ur arkiven!

Trenden nu är ju att 1970-talet ska komma in i hemmen – men inte på murriga “gillestuga-sättet” utan med jetset-liv i åtanke. Föreställ dig glamourösa yachter i Medelhavet, filmstjärnor i Italien som festar vid poolen i moderna villor och en stor dos hoppfullhet där inget är bortom en hands längd. Visst känns det som en reaktion på behovet att drömma sig bort i en värld som idag är grå och stundtals tungt realistisk?

Men vi kan bara bocka och älska kulörerna, materialen och vågar nog även på att plocka in vissa av dessa i badrummet. För hur snygg skulle inte denna marmorskiva (från runda bordet) vara i ett badrum?

Puder, ockra och terrakotta som tongivande kulörer

För dig som inte riktigt vågar mixa bordeaux, buteljgrönt, petroleum finns en annan gren i kulörtrenden och den går i mer jordnära kulörer såsom puder, brunt och terrakotta. Dessa kan du sen själv med fördel plocka in sakta till din övriga palett och på så sätt mjuka upp hemmet och våga frångå enbart grått.

Sugen på denna färgskala och behöver inspiration – så missa inte Gubis monter eller Erik Jorgensens monter som verkligen tagit fasta på denna pudrigt skira monter.

P.S. dessa kulörer gifter sig mycket fint som accenter till grått. Inte minst älskar vi hur ockra och grått harmoniserar!

Ett säkert inspirationskort inom keramik

Det finns keramik och så finns det keramik – som inom alla saker finns det säkra kort som inte bör missas om du är på jakt efter att se lite mer vågade samarbeten, knepigare kombinationer och en sådan där subtil stil som bara de med känslig fingertoppskänsla känner igen. Ja, detta är verkligen för keramiknördar!

Ett besök på Mutina, under ledning av Centro, slår aldrig fel och denna gång föll vi lite extra för deras romber och räfflade nyheter. Missa också inte Lotta Agatons trendinstallation i C-hallen där hon plockat upp vissa av dessa för badrumsdelen av lägenhetsmontern.

Retro i gråtoner för 1960-talets husdröm

Något vi ser allt mer av är suget och inspirationen av 1960-talets arkitektur som allt mer sveper in på bostadsmarknaden nu. Detta är inte så konstigt kanske för varje tidscykel har sin stamrenoveringsperiod, och nu är det god tid för 1960-tals husen att ses över, och med det kommer önskan att renovera med materialval som respekterar husets historia. Dvs. tyngre keramik med rejäl glasyr, skiftande mosaiker och mörkare träslag som det var då.

Därför blev vi extra förtjusta över att se detta vackra gråblågröna kaklet ur Diesels kollektion hos Konradssons som passar stilen. Detsamma gäller även klinker med terrazzo-look bland Kakelspecialistens nyheter. Denna look är verklingen helt rätt i tiden och så snyggt tycker vi!

Belysning, belysning, belysning

Ingen möbelmässa är komplett utan en uppsjö av vacker belysning för alla smaker. Så mycket fint – men tyvärr inget för badrum. Som vanligt.

&Tradition hade en fin pendellampa som vi önskar kunde finns är våtrumsgodkänd ip-klass för den hade varit så snygg i taket på ett klassiskt badrum.

Detsamma gäller även Louis Poulsen som utökat med flera snygga kulörer på sin klassiker AJ vägglampa (finns i utomhusvariant men då bara i svart, vitt och grått tyvärr). Så dessa i färg skulle vi gärna se på en snygg gästtoalett.

Smådetaljer och förvaring

Möbelmässan har ju främst fokus på stora möbler och inte så mycket på de mindre accessoarerna, men några snygga favoriter hittade vi i alla fall.

Framförallt gillade vi Sail hängaren av SKAPA Design Studio som var i vit metall med mässingsknoppar. Skulle vara fint att se denna istället för vanliga krokar i badrummet. Sen gillade vi även Menus nya spegel med distans i rostfritt som skulle funka superfint på gästtoaletten så man slipper sträcka sig massor för att se sig i spegeln. Sen är vi ju svaga för träpallar och Pon av Jasper Morrisson gillade vi lite extra.

Sist men inte minst är det alltid kul att se hur Spring utvecklar sina hyllor med olika kulörer – den gång i just puder, bordeaux, gult och greige. Här stylat av Lotta Agaton.


Mässan har öppet för allmänheten sista dagen, 11 februari 2017. Missa inte den!

Exit mobile version