Juramarmor i badrum är helrätt!

Badrumsinspiration - Gästtoalett med juramarmor och stavmosaik. Lampa av Alvar Aalto.

Vi fortsätter inspireras av landet “down under” och deras känsla för vackra badrum. Detta badrum och gästtoalett är ritat av arkitekt Ella Leoncio 2013 och kan inte bli mer aktuellt idag när marmortrenden bara växer och växer för varje dag som går. Och ännu roligare är att det väcker vårt sug efter sten i badrummet på nytt sätt.

Både badrummet och gästtoaletten kretsar kring en grå Jura-marmor som påminner rätt mycket om kalksten med sina varmgrå nyanser.

Juramarmor som showpiece

Gästtoaletten, eller powder room som det så fint heter på engelska, är i en helt underbar grågrön mosaik som känns nästan lite 1950-tal med sitt mönster. Snyggt att se hur tvättstället här fått ta rejäl plats med sitt underlimmade tvättställ och stenskiva i juramarmor med överhäng!

Sen är vi lite extra svara för pendellampan i mässing av Aino & Alvar Aalto för Artek 1936. Tyvärr inte IP-klassad för badrum men perfekt smycke för fina toaletten i vilken funkislägenhet som helst. Så dags att plocka fram designklassikerna och börja inreda badrummet och gästtoaletten med dessa tycker vi!

Skapa en helhet med badrum

Om det är något vi inte kan påpeka tillräckligt noga så är det att se badrummet som en del av hemmet – och inte ett lösryckt rum som bara finns där för det måste. Just i denna lägenhet blir det extra tydligt på hur snyggt det kan se ut när badrummet elegant knyts ihop med resten. Som här där hallens garderober möter väggplattorna i juramarmor som sen fortsätter in i badrummet.

Sömlöst ser de ut att gå ihop. Det älskar vi!

Nedan ser du extriören på detta lägenhetskomplex. Få saker skriker så mycket “Australien” som vinkelbara fönsterluckor. Synd att vi inte lika bortskämda med ljus som de, annars hade vi lätt haft luckor på allt!

Foto av Derek Swalwell för Chamberlain Javens Architects via Pages from my Moleskine.

Exit mobile version