Synvilla i gult och marmor

living etc carrara alessi 620x380

living etc carrara alessi 620x380

Oj va vi bloggar om badrum med djärva färger! Kanske för vi längtar så mycket efter våren nu och allt underbart den bär med sig. Solen, tulpaner, maskrosor och påskliljor, bara en en del av det som ger oss längtan efter gult.

Detta tuffa badrum har lekt med gult som accent i mittpunkten av rummet och fångar upp blicken dit. Det blir nästan som en synvilla och inte helt lätt att veta vilken spegel man ska titta i. Nästan så man skulle tro att personen som ritat badrummet gillar ordspråket “Alla goda ting äro tre”. Vi håller bara med!

För det mesta blir det bättre om man plockar in fler av samma sak –  i det här fallet t.ex. speglarna som upprepas till en helhet, eller kantiga formerna i Philip Starck porslinet som återkommer även i badkaret. Likaså blir carraramarmorn fin kontrast till den gula färgen också. För att få den perfekta balansen är det snyggt att jobba med de raka enkla möblerna, så det finns ett lugn i grunden när man går på lite extra med vissa detaljer som här speglarna i mer elaborerade mönstren.

Tips: Har du en liten del i badrummet som är målningsbar, tveka inte då att måla i en klar färg som passar dig. Skulle det vara så att du ledsnar fort så är det inte mycket mer än att måla om. Enkelt och bra knep att skapa snabb effekt!

Bild från Living Etc via Embrace the Pretty.

Exit mobile version