Skapa stilen – Naturtoner för badrum i nyproduktion

Badrumsinspiration - Skapa stilen - Naturtoner för badrum i nyproduktion.

Detta inlägg innehåller adlinks.


Du har säkert sett min badrumsinspiration för nyproduktion jag satte ihop för en tid sen. Alla vet att badrum i nyproduktion generellt inte så inspirerande, helt enkelt för det är neutrala val så att alla kan sätta sin egen prägel på det, men det ger också en “tråkig” känsla. Därför kommer jag ta fram tre olika “Skapa-stilen anpassade för badrum i nyproduktion där jag kommer ge tips på hur du kan tänka samt vilka detaljer du kan plocka in för att lyckas med ditt nya badrum.

Först ut är Naturtoner för badrum i nyproduktion – en lugn och charmig stil du får till med hjälp av trä, rotting och andra varma material i mild färgskala. Inköpslistan hittar du längst ner.

Moodboard med naturtoner

Först och främst ska du börja med det roliga, nämligen att skapa en moodboard som fångar den varma och ombonade känslan du vill få till i ditt nya badrum. Här har jag samlat snygga badrum som utgår från vita kaklade väggar men där alla har en dos av charm som jag tycker är passar perfekt att återskapa för badrum i nybyggnation.

Badrum 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6

Varmt trä, rotting, sisal, kork och uns av mässing

För att få till charmen i ett neutralt och “själlöst” badrum så som i nyproduktion, kräver först och främst en värme. Något som gör att badrummet upplevs mer ombonat i allt det hårda. Så börja med att plocka in trä – det absolut snabbare och enklaste sättet att ge ett badrum värme. Följ även upp med rotting, sisal och kork. Vill du få till lite mer blickfång så funkar mässing alltid bra!

Detaljer som blickfång

Ovannämnda materialen kan du plocka in det i form av småinredning du bygger stilleben av, krokar för handdukar eller varför inte en sliten träpall som får bli avlastningsyta intill badkaret. Det finns massvis av saker du kan ta in från övriga hemmet.

Sedan ger jag tips på några som passar perfekt för denna stil och känsla!


Skapa stilen – produkterna och detaljerna

Om du kikar på min moodboard ovan så ser du ganska snabbt att det egentligen inte krävs så mycket för att få till det där extra som badrummet nu saknar. Det kan vara alltifrån otippad korgdekoration på väggen till snyggt väggskåp i trä för badrumsprylarna.

Jag har utifrån det tagit fram olika inredningsdetaljer och inredning som du kan själv (om du är något så när händig) sätta upp i badrummet utan att behöva hantverkare.

Inköpslista för inredning och detaljer för denna stil

  1. Rund spegel med mässingdetaljer – byt ut den som sitter idag eller komplettera med denna på annan vägg, praktiskt om ni är fler i familjen! Finns i flera storlekar, via Designonline.
  2. Knopplist i ek – sätt upp en eller flera efter varandra. Både praktiskt och snyggt! Finns via Designonline.
  3. Snygga skönhetsprodukter som tål att visas upp – tvål, skrubb och exfoliating tvål. Kom ihåg att dofterna även kommer bidra till känslan! Finns via Lyko.
  4. Stol med rottingsits – perfekt för avlastning av kläder eller varför inte bara sitta när barnen badar i timmar. Säljs i 2-pack så ställ den andra i hallen så får du enhetlig look också. Finns via Ellos.
  5. Korg med rustik yta – oavsett vilken variant du föredarar så köp flera för att rymma alltifrån badleksaker, handdukar och dagens smutstvätt (skippa den stora tvättkorgen!). Finns via Granit.
  6. Designhylla i ek – en enkel hylla som både är snygg och praktisk är Arch av Note Design Studio för Fogia. Finns i flera storlekar via Nordiska Galleriet.
  7. Pall i kork – underbar pall som funkar lika bra som litet bord. Finns via DesignOnline.
  8. Golvhylla á la stege – perfekt hyllvariant för dig som inte vill göra hål i väggarna. Finns via Ellos. 
  9. Lyxiga hotellhanddukar – vill du få snabbt en lyxkänsla i badrummet så ska du satsa på tjocka handdukar som är fluffiga á la hotell. Finns hos La Mienne.
  10. Småförvaring i keramik och glas – grå skål, beige kruka och brun glasburk är alla perfekta för sminkborstar, tandborstar, tops etc. Keramiktallriken passar utmärkt som bricka för stilleben av dina vardagssaker intill tvättstället. Finns via Desingonline, Ellos.

Hoppas du blivit inspirerad att inreda ditt nya badrum i nyproduktion med naturtoner!
.
Exit mobile version