Badrumsinspiration för badrum i nyproduktion

Badrumsinspiration och stylingtips för badrum i nybyggnation

Föreställ dig att du köpt en lägenhet som inte finns än – en nybyggt drömlägenhet som du får vänta två år för att äntligen få flytta in i. Dofterna är nya och känslan att du är först att göra denna bostad till hem är lockande. Här har ingen annan än du bott, detta kommer bli din drömbostad och borg. Tills du kliver in i badrummet och känner att allt detta “nya” mest känns sterilt och tråkigt, men du kan ju inte gärna göra om allt när det är helt nytt. Så vad ska du göra?

Det är en fråga som många av er läsare ställer. Jag jobbar just nu på att få ihop bra tips & råd för hur du kan ge ditt nybyggda badrum en charm och personlighet.

Till dess kommer här inspiration som kan ge dig lite hopp på vägen!


Tänk så här för att lyckas med inredning av badrum i nybyggnation:

Att ge ett badrum en själ känns kanske lättare sagt än gjort, men det går. Det krävs bara inspiration, fantasi och en del tålamod. Så misströsta inte!

Neutrala val är en bra utgångspunkt

Nybyggnationer är inredda för att passa “alla” och hålla länge. Med det sagt är valen neutrala, avskalade och inte sällan prispressade. Vilket också gör att de inte har en själ och ofta upplevs som nakna och ocharmiga. Men du kan också se det från andra hållet – de neutrala valen är ju till för att du ska kunna sätta din touch på badrummet.

Börja med att sätta ihop din moodboard

Det första och viktigaste steget i varje styling och inredning av badrum är att sätta ihop en moodboard för känslan du vill skapa. Helt enkelt att få drömma dig bort i hur din badrumsdröm ser ut – oavsett vad du har att jobba med idag. Sätt ihop en mapp med inspirationsbilder på snygga badrum du hittar (här har du massor så du är på rätt ställe!).

Här är utvald badrumsinspiration som passar nybyggnationer:

Efter ett tag kommer du se en röd tråd och det är den som du ska utgå från att plocka in till ditt nya badrum. För jag lovar att du kommer ha en moodboard av charmiga detaljer som går att omvandla på ett eller annat sätt!

Studera inspirationen med “nyckelhålstitt”

Enklast gör du det genom att köra det jag kallar “nyckelhålstitt” – dvs. när du har en inspirationsbild du faller för, studera den ner till den detalj som fångade ditt öga från början.

För en detalj är enklare att återskapa när du är begränsad istället för en helhet där du mer upplever att du borde “riva ut allt och börja om”.

Kika t.ex. i bilden nedan (Hemma hos Kenza) där det är mässing i fokus, kanske är det detta som du föll för? Då är det rätt enkelt att bestämma att du behöver byta ut blandaren för att känna “Wow!” istället för både kakel, spegel, möbel och golv osv.

Eller t.ex. badrummet nedan som har svarta dörrar in – är det svarta blickfånget som du föll för är det inte svårt att måla om dörrarna i svart (eller lämna in för lackering för den delen). Är det marmormosaik du gillar mest så kanske lösningen kan vara att plocka in småinredning i marmor?

Oavsett hur ouppnåelig en inspirationsbild än kan kännas, är “nyckelhålstitten” en hjälpande hand tycker jag. Så prova dig fram!

… till sist se till att bestämma din ambitionsnivå!

Det går att göra mycket med lite och ännu mer om du satsar högre. Så bestäm vilken ambitionsnivå du känner passar bäst och håll dig till det. Då kommer du bli nöjd med din insats istället för besviken att du inte orkade hela vägen.

Lycka till!


Foto från JM och från badrum 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6

Exit mobile version