Våga måla taket i badrum!

Badrumsinspiration - litet badrum inspiration vitt 15x15 kakel blecktornsstigen 3 fastighetsbyran badrumsdrommar feature

litet badrum inspiration vitt 15x15 kakel blecktornsstigen 3 fastighetsbyran badrumsdrommar feature

Vita kaklet i 15x15cm är ständigt aktuellt inom badrum. Numera ser vi allt som oftast sättningen i halvförband vilket ger lite mer liv och modernare look än den raka standardsättningen. Så hur kan du mixa detta billiga kakel och vad kan du göra för litet “extra” så badrummet blir charmigare?

Här i detta badrum finns många tips på detaljer du kan plocka upp, bl.a. måla taket i badrum, som är väl värda att inspireras av i kombination med denna klassiska platta!

Vitt 15x15cm kakel och målat tak

I detta badrum är så klart det vita 15x15cm kaklet dominerande, men här har en 5x5cm carraramarmor lagts på golvet som ger en lite lyxigare look. Det som däremot ger badrummet charmen är det målade taket och väggarna.

Att måla taket i badrummet är något alla kan göra själva. Det kräver inget mer än en roller och våtrumsfärg för att förändra känslan i vilket vitt badrum som helst. Så våga prova!

Stilen får också ett lyft av att duschen och badkaret byggda ihop så att de skapar snygg helhet trots att de är två stora pjäser som lätt tar över stilen. Det inkallade badkaret blir mer här en del av väggen då plattorna tillhör väggen och inte golvet – så om du vill bygga in badkaret – tänk på om du vill att det flyter ihop med väggen bakom eller golvet nedan!

Smarta lösningar och dold förvaring

Detta badrum upplevs till en början som rätt enkelt och standard, men det finns smarta lösningar som är värda att spana in lite extra. Titta t.ex. på ritningen ovan och då ser du att det mittemot duschen finns en tvättpelare gömd bakom en kaklad vägg intill wc:n.

Framför allt gillar jag hur de tagit vara på de olika nischerna i badrummet och byggt ett spegelskåp med skjutdörrar i spegelglas. Supersnyggt och diskret lösning som inte tar yta utåt i badrummet och ger tvättstället en luftigare känsla!

En annan förvaringsdel är de öppna hyllorna som går från golv till tak på samma vägg som tvättstället. Dessa hyllor är perfekta för övriga småsaker eller varför inte några handdukar och toapapper. Hyllorna är här dolda med vit enkel gardin som i sin tur bidrar med ytterligare lite mjukare look.

P.S. påminner inte detta badrummet lite om detta badrum? Bra inspiration om du gillar stilen men osäker på hur annan färg på tak skulle kunna se ut!

Detaljer i krom och slitet trä

Här är detaljer enkla och sparsmakade. Alla blandare och beslag är i krom som ger en klassisk känsla. Vi har sett mycket mässing på sistone så därför är det kul att se att de valt krom här istället.

Till sist – addera slitet trä och flätade korgar för värme i denna lite kalla färgskala av mörk turkos, carrara och vitt.

Nedan kan du se att övriga hemmet följer samma neutrala färgskala också!

Foto från Fastighetsbyran.

Exit mobile version