Bada i Champagne-Ardenne med stil

Badrumsinspiration - badrum inspiration carrara gråblå guld veuve clicquot hotel du marc reims badrumsdrömmar feature

badrum inspiration carrara gråblå guld veuve clicquot hotel du marc reims badrumsdrömmar feature

Modeveckan har precis avslutats i Stockholm, men vi tänkte fortsätta lite på det temat glamous och bubbel genom att visa upp badrummen som finns i Hôtel du Marc of Veuve Clicquot som just tillhör champagnen med samma namn. Det är ett privatägd palats öppet för champagneproducentens specialinbjudna gäster. Här hålls olika provningar, fester eller bara ren avkoppling för de där lite mer viktiga personerna. Klart vi blev nyfikna på hur badrummen i ett sådant palats kan se ut! Hur väljer man att skapa de perfekta badrummen där gästerna ska sippa bubbel i badkaret och få känslan av att bada i champagne?

Ponsardin badrummen i milda pastellfärger med inslag av mässing, krom och marmor. Här har man valt en mild beigegrå oglaserad mosaik i mönster. Noter att på vissa ställen har man smugit in några gula accenter i mönstret! Väldigt nordiskt i sin inredning fast med en twist. Vågar vi påstå att dessa badrum kanske är inspirationen bakom Nobis Hotels badrum här i Stockholm?

Chevigné badrummet nedan i svart oglaserad mosaik och gammeldags blandare i guld som elegant sticker ut mot den svart väggen. Enkel men kraftig effekt som ger hela badrummet tydlig karaktär. Som att bada i champagne!

Tips! Vi älskar att läsa om kvinnor i historien som satt prägel i det fördolda. Läs mer om Barbe-Nicole Ponsardin Clicquot, damen bakom Champagnedrycken som vi känner den idag enligt vissa, och fascineras av hennes historia som affärskvinna och änka vid 27 års ålder.

Bilder från Yatzer och Lonny.

SaveSave

Exit mobile version