Rosa marmor och mässing på Union Square Loft

Badrumsinspiration - badrum inspiration rosa badrum pink marble elizabethroberts badrumsdrommar feature

badrum inspiration rosa badrum pink marble elizabethroberts badrumsdrommar feature

Drömska badrum är en särskild kategori. Den är lite knepig på sätt och vis – söt men ändå cool, snäll men ändå tuff, daterad men ändå tidlös. För visst är det något med rosa badrum (och rosa marmor!) som lyckas trigga igång nyfikenheten och alltid ger en känsla av badrumsdröm.

Här är ett sådant badrum som finns i New York, USA, ritat av Elizabeth Roberts Architecture. En väldigt fin mix av gullig rosa färg och moderna inslag. Se och inspireras nedan hur en rosa marmor kan sätta tonen i ett modernt badrum!

Avlångt badrum med dusch

Detta badrum är inte så stort egentligen och jag gillar att det är byggt kring “det som finns”med den sänkta delen fram, snarare än utökat maximalt. Det ger en bra inspiration för alla badrum som finns i gamla sekelskifteslägenheter där vinklar, vrår och omöjligt små utrymmen samsas.

Badrummet är avlångt med duschen längst in bakom en vägg och på långsidan finns wc och tvättställ. Enkel planlösning som upplevs luftig tack vare litet tvättställ och saknad av synlig förvaring!

Den enda förvaring som finns är det platsbyggda dolda skåpet (visst påminner det om skåpet i detta och detta badrum?) som är placerat i väggen mellan tvättställsdelen och duschen. Perfekt alternativ till ett synligt spegelskåp men som ändå är lättillgängligt när man står vid tvättstället.

Rosa marmortvättställ som accent

Nu måste vi kika närmare på denna rosa onyxmarmor* som verkligen är något extra. Dess kristalliknande mönstring ger en rätt kall rosa nyans som jag tycker snyggt följs upp av spegeln med neonram. Minst sagt oväntat och coolt. Sen om det är praktisk spegel är en annan sak – kanske är t.o.m. det dolda skåpets dörr en spegel på insidan?

Oavsett så är tvättstället rätt litet i jämförelse med hur det faktiskt hade fått plats med större, men effekten av att låta även väggen få samma marmor är desto mer imponerade mot de matta ljusa väggarna!

* Den sk. onyxmarmorn (egentligen ingen regelrätt marmor) finns att hitta i många olika färgglada kulörer. Dess speciella kristalliserade mönstring uppstår från avlagringarna i de kalla källor där stenarna utvinns. 

Detta är ett bra knep att ta till – om du har wc och tvättställ på samma vägg, vilket många badrum har med alla avlopp mot samma vägg, så gör så här:

Låt wc:ns fixtur styra höjden och förläng dess “låda” till att även svälja tvättställets avlopp. Du får då plats för inbyggd blandare, en enhetlig hylla över hela längden samt kan dra avloppet i väggen. Resultatet blir stilrent och elegant, men också en lättstädad lösning som frigör golvytan estetiskt!

Kaklat i duschen och målat utanför

Tills sist ser du att det är här uppdelat i “torr” del med trägolv (du vet nog vid det här laget att vi rekommenderar träklinket isf) och en “våt” del med vit 10x10cm klinker på golvet och alla väggar.

Även här är blandare inbyggda och förvaringen placerad i samma vägg som det dolda skåpet. Smidigt va?

Svart/vitt badrum med svart badkar

På Union Square Loft finns ytterligare ett  badrum, men detta går istället i svart och vitt. Stilen är även här med få material men ändå tydlig effekt.

Udda detaljer i badrum

Till sist ett knep som kan liva upp det enklaste rum – udda belysning och spegel (här med rottingram) kan alltid förändra ett rum. Tyvärr är just udda badrumsbelåning inte så lätt att hitta med godkänd IP-klass, men det är ändå värt att hålla ögonen öppna.

Annars kan du använda dig av knepet på en gästtoalett där du kan ha “vanlig” belysning!

Nedan kan du se resten av hemmet med sina vackra trärena fönster och naturtoner som följs upp med accenter i terrazzo, flödig marmor (älskar köket!) och midcentury design. Här ser du hemmet i sin helhet.

Foto av Elizabeth Roberts Architecture & Design.

Exit mobile version