Söt ljusblå gästtoalett utanför Odense

Badrumsinspiration - badrum inspiration gasttoalett ljusbla massing foto gert skærlund andersen bo bedre badrumsdrommar feature

badrum inspiration gasttoalett ljusbla massing foto gert skærlund andersen bo bedre badrumsdrommar feature

Här kommer en underbart söt gästtoalett som finns i en funkisvilla utanför Odense i Danmark. Här är det ingen lyxrenovering eller på annat sätt extravaganta materialval, men trots det (eller kanske tack vare?) lyckas denna lilla toalett fånga vårt hjärta!

Hur fint är det inte med klassiska ljusblå kakel i 15x15cm tillsammans med moderna detaljer i mässing?

Denna gästtoalett har kvar sin ursprungliga gamla plastmatta i svart med gråvita stänk och istället har fokus lagt på väggarna och badrumsmöbeln. Just denna är troligtvis från 1960-talet eller motsvarande – och vi hade gärna sett en klinkers här istället.

En svart hexagonplatta (likt i detta badrum) eller varför inte svart marmor t.ex. Nero Marquina (som i detta badrum) som hade gett gästtoaletten ett snäpp mer genomarbetad look.

Resten av hemmet är sparsmakat möblerat med fokus på de öppna ytorna som kännetecknar funkisstilen och som gjort de kända för sitt vackra ljusflöde. Litet urval ser du nedan.

Hoppas du blev inspirerad till att våga plocka in mild ljusblå kulör till ditt badrum och gästtoalett.

P.S. Ljusblå kakel likt i denna gästtoalett passar lika fint in 1940-, 1950- och inte minst 1960-tals hus som det gör här i funkishuset!

Se mer av hemmet här!

Foto av Gert Skærlund Andersen via Bo Bedre.

Exit mobile version