Ekologisk badrumsdröm utanför Madrid

En timmes bilresa utanför Madrid i regionen Segovia, Spanien, ligger Casa Ex av La Colombina. Ett modernt hus med ecotänk i full blom byggt enligt österrikiska metoden KLH Systems (en metod av modulbyggande för bästa utnyttjande av resurser). Hursomhelst föll vi såklart för badrummets enkelhet i detta hus!

Här är det verkligen ett underbart exempel på när naturen får flytta in – med dusch som kräver vågade användare. Enkla material som är genomgående för hela huset, färger från naturen utanför och detaljer som flörtar med Norden. Slitet och ruffigt trä som möter vitt tvättställ i gjutmarmor ser det ut att vara. Fint att även plocka in rottingkorgar för diskret förvaring. Lampetterna liknar serien Bernadotte från Ifö Electric på porslinssockel och vad är mer nordiskt än en renfäll på golvet också! Föga praktiskt men snyggt.

En annan detalj vi gillar lite extra är att man för en gångs skull inte valt att sätta in en stor takdusch utan en enkel handdusch bara! Ekotänk där också tro?

Vill du se fler bilder från huset inrett så kika på Planet Deco och är du nyfiken på själva skapandet av huset så läs på arkitektens Garcia Germans sida.

Bilder från Planet Deco.

Exit mobile version