Våga mixa olika material med carrara!

Badrumsinspiration - badrum inspiration carrara marmor storformat gubi minosa design photo Nicole England styling Simona Castagna via design to inspire badrumsdrommar feature

badrum inspiration carrara marmor storformat gubi minosa design photo Nicole England styling Simona Castagna via design to inspire badrumsdrommar feature

Nu tänkte vi visa dig ett modernt och pampigt badrum som mixar carraramarmor, klinker, glas och krom på snyggt sätt. Oftast brukar vi ju säga att du ska hålla antalet material nere och många tänker att man “bör” välja antingen eller när det gäller natursten och klinker – men vi tycker att en mix som balanserar och främhäver de olika delar är det man ska eftersträva.

Detta badrum i Kalifornien är ritat av Minosa Design och här samsas alla dessa material och resultatet är mycket lyckat tycker vi!

I detta pampiga badrum har man fokuserat på att lyfta fram dusch- och badkarsdelen genom att göra den i avvikande material – här i block av carraramarmor. Denna del har också fått en högre nivå som både ramar in och förhöjer den lyxiga känslan av att “kliva upp” i baddelen. Genom att göra denna del på detta sätt skapar du verkligen “rum i rummet” och ger badrummet en kaxig look.

En annan sak vi verkligen gillar i detta badrum är hur mixen av glas och krom i duschdelen följer upp stilen utan att vara för påträngande!

Här har de t.ex. gett duschen en tydlig och rejäl plats där den verkligen får ta för sig i badrummet. För vill du få till en lyxig dusch som påminner om denna så ska du verkligen lägga energi på planeringen och förutsättningarna i ditt badrum – så läs gärna vår intervju av INR där vi frågar vad du ska tänka på vid val av duschväggar.

Denna typ av “lösa” duschväggar, som i detta amerikanska badrum, som är fastlimmade i urfrästa spår ur marmorn och utan stödbeslag är inte helt omöjliga att skapa även i svenska badrum, men kräver extra tjockt glas och noggrann planering för att verkligen bli bra.

Viktigast är att den lösning du väljer är genomtänkt ur säkerhetssynpunkt och ska tåla (om olyckan är framme) ta emot dig vid ev. fall!

För knepet med att få en dusch att kännas lyxig ligger just i detaljerna och att de känns rejäla och eleganta på samma gång. Numera finns det t.ex. exklusiva duschlösningar i 10mm glas (se svaret på FAQ-fråga nr.3) som du kan skräddarsy efter ditt badrum och även få med glasdörrar som roterar på specialbeslag försänkta i golvplattan. Allt för att beslagen ska upplevas så diskret som möjligt.

Så det går med andra ord går det att få denna lyxiga svävande känslan i duschen, utan att tumma på funktionen eller säkerheten. Win-win!

Skulle du vilja få till samma lyxiga duschkänsla men i ett litet badrum, så är knepet att välja duschväggar som du kan “putta in” mot väggarna för att frigöra golvytan maximalt när duschen inte används. Håll dig även då till stilrena beslag så glaset hamnar i fokus och välj bort frostat eller färgat glas, utan välj klarglas – då slipper du få ett “mörkare” hörn i ditt badrum.

Fler tips till små badrum hittar du också här.

Ovan kan du ana resten av hemmet som går i samma strama svart/vita tema. Mer bilder på badrummet hittar du här.

Foto av Nicole England och styling av Simona Castagna för Minosa Design via Desire to Inspire.

Exit mobile version