Klassiskt och modernt badrum i Antwerpen

Badrumsinspiration - badrum inspiration klassiskt elegant graanmarkt 13 Vincent Van Duysen marmor foto Stephanie Duval badrumsdrommar feature

Vi har precis hittat detta underbara badrum i Antwerpen som finns på Graanmarkt 13 och vi älskar det! Färgerna, lugnet och den klassiska känslan är perfekt balanserad – inte så konstigt när det är ritat av den belgiske arkitekten Vincent van Duysen. Det är något med det belgiska grådisiga ljuset över all inredning som vi alltid har svårt att motstå. Eller vad säger du?

Titta bara på hur alla färger och material är sammanlänkade i olika grå/greige nyanser – från det lutade golvet till de målade karkaktiga väggarna till marmorbadkarets mönstring och gardinernas grövre textur. Inget utpekat, inget glömt.

Det är just nu extra populärt och trendigt att jobba med många olika nyanser av samma färg, man skulle nästan kunna säga att detta badrum i Antwerpen är en perfekt förlaga för hur det bäst görs. Du behöver inte plocka in många färger för att få till ett liv i badrummet – det räcker att hoppa en nyans upp eller ner för att skapa skiftningen. Lägg då till olika glanstal på de olika ytorna (målade väggar, snickerier, dörrar, fönsterkarmar) så får du genast en bred palett att jobba med.

Visst påminner det lite om dessa badrum?

Här är ett snyggt exempel på att du inte måste ha en spegel ovanför tvättstället. Praktiskt också om man är flera som ska göra sig i ordning samtidigt. För hur snyggt är inte detta diskreta sminkbord? Bra lösning för dig som vill få in ett sminkbord men ändå kunna trolla bort det plottriga intrycket!

Snåla inte in på materialvalen för det är det som skiljer snyggt från perfekt.

Nedan ser du resten av “The Apartment” som du kan hyra om du vill. Sugen på mer inspiration, kika här och här!

Foto av Stephanie Duval (70 percent pure) för Graanmarkt 13 via 70 percent pure.

Exit mobile version