Teak i modernt badrum

Moderna badrum kan ibland vara svåra att få in värme i. De strama raka linjerna kräver ofta mer än ett gammalt sekelskiftesbadrum som ofta känns ombonade som de redan är. Inslag av teak är därför perfekt träslag som mjukar upp men ändå behålla det rena enkla moderna känslan.

Här har vi ett badrum på Formentera, en liten mindre ö söder om Ibiza i Spanien, där hela huset är genomgående i samma material – från utsidan till insidan. Snyggt anpassat till omgivningen för att smälta in till fullo.

Badrummet har flera smarta lösningar med skjutdörrar i teak och speglar för att dölja förvaring. Gränsen mellan duschutrymmet och resten av badrummet skärmas av en stram duschvägg utan väggfästen (som ibland kan vara lite tråkigt klumpiga). Det är faktiskt värt att lägga ner pengar på duschväggarna, för att ju mer de kostar – desto finare design är det på oftast på dessa. För det mesta i alla fall.

Konstigt nog är det väldigt sällan man använder sig av skjutdörrar i ett badrum. För det är faktiskt lika praktiskt i badrummet som i resten av hemmet. Enda nackdelen är lägga extra fokus på är att se till så att dörrspåren inte kan svälla av fukten i badrummet.

Golvet i duschen är också i teak, men som du vet så går det verkligen att hitta en “teak-liknande” klinkers som är mer praktisk i våtutrymme. Genom att bryta av med ett annat material på golvet, skapar man snyggt ‘rum i rummet’ som snygg detalj nu när duschväggen är så gott som obefintlig och man ändå vill skapa en tydlig avgränsning. På så sätt behåller man fortfarande den öppna känslan i badrummet och känslan mellan ute och inne går ihop.

Visst har de lyckat med att få huset att smälta in?

Foton från Marià Castelló Martínez via Arc Daily.

Exit mobile version