Lantligt 1920-tals badrum i stan

badrumsinspiration vitt lantligt 1920tals badrum carrara hexagon mosaik foto alvhemmakleri badrumsdrommar feature

badrumsinspiration vitt lantligt 1920tals badrum carrara hexagon mosaik foto alvhemmakleri badrumsdrommar feature

I en underbar och vacker våning från 1928 på Nedre Johanneberg i Göteborg finns detta vita lantliga badrum som vi inspireras av lite extra just nu. För om det finns badrumsinspiration som många älskar lite extra, så är det 1920-tals badrum. Kanske för att stilen är klassisk, gedigen och sätter krav på hantverksskicklighet och moderna funktioner. Inte det lättaste alla gånger att hitta, men  här har vi hittat ett badrum som uppfyller dessa krav precis på rätt sätt!

 

Det som är kul med badrumsinspiration tycker vi är att plocka upp detaljer och funktioner ur badrum och omvandla dessa till ditt badrums förutsättningar. Det kan vara konkreta materialval (kakel, klinker m.m.), disponering av en planlösning eller handtag som du bara älskar. Tillsammans kommer alla dessa delar att hjälpa dig till den stil du önskar skapa.

Som t.ex. i detta badrum är det alla klassiska detaljer som sätter 1920-tals stilen för oss; vita lite ruffigare kakel i 7,5x15cm, carraramarmor på golvet och platsbyggd badrumsmöbel med innanpåliggande dörrar med ramlucka.

Så ha denna “titthåls-tänk” i bakhuvudet varje gång du ser ett badrum som du älskar lite extra – exakt VAD i det faller dig lite extra i smaken?

Utmaningen att få plats med allt nödvändigt samtidigt som 1920-tals stilen ska respekteras kräver sin kräsna ägare. För om du kikar på planlösningen längre ner så ser du att den första delen av badrumsförvaringen döljer en tvättmaskin(!).

Så detta begränsade badrum har verkligen genomtänkta lösningar som är väl värda att efterhärma tycker vi om du ska planera ett 1920-tals badrum. Knepet att få helheten så lugn och harmonisk som möjligt är att göra platsbyggda möblerna/lösningarna enhetliga över hela hemmet. I denna våning gå t.ex. badrummets förvaring i samma utseende som skåpen i serveringsgången och vidare i köket. Smart och snyggt sätt att verkligen sätta en stil över hela våningen!

En modern tolkning av ett klassiskt material är golvet bra exempel på. Carraramarmor har vi ju sett mycket av både som golv, väggar och bänkskivor senaste åren och tack vare att det är just en klassisk sten kan du köra på den men istället välja annan storlek eller form mot vad vi är vana att se.

Här kommer carraramarmorn fram lite extra tack vare sin hexagonform som är modern variant. Ett plus är också att plattorna är små för att underlätta fallet i detta badrum!

Tips är att välja lite mörkare fog från början och impregnera den lite extra för att det blir mer fog ju mindre platta du väljer… För som du ser här så har fogen blivit mörkare där man oftare står än vid sidan om där den fortfarande är ljusgrå.

Gästtoaletten går i samma stil badrummet men här har man istället valt att måla väggarna vita istället för att kakla. Vi hade nog hellre sett en vacker tapet på väggarna som knyter an stilen i sovrummet nedan. Eller varför inte en som gick i gröna toner och mer naturnära känsla som hade hjälp den lilla ormbunkskvisten på traven.

Nedan ser du bilder från övriga våningen – mer bilder från denna våning kan du spana in här!

Foto från Alvhem Mäkleri.

Exit mobile version