Lantligt badrum med kakelugn

Lantliga badrum i stadsmiljö är alltid kul att få visa upp. Speciellt detta badrum med kakelugn och två fönster som finns i Malmö. Här är det balans mellan den gamla stilen och de moderna funktionerna snyggt genomförd sånär som på en viktig detalj – träväggarna. Detta badrum är lite kontroversiellt av den anledningen då detta egentligen inte är godkänt i badrumsmiljö enligt branschreglerna*. Så ha detta i åtanke när du låter dig inspireras av charmen här!

Vi kommer inte gå in mer på hur du kan få till träväggarna på bästa sätt, utan enbart fokusera på det estetiska här. För visst finns det något otroligt lyxigt med mixen av materialen och som pricken över i:et med en pampig kakelugn!

Golvet är i nivåer och varje sektion har fått en inramning med fris runtom som övergår till sockel på väggen. Detta ger alltid en mer lugn och elegant känsla när man väljer schackrutigt golv på diagonalen som här – mittendelen blir då extra livlig men med frisen runtom ändå lugn känsla.

Funkar att även göra på alla golvytor, stora som små. Knepet är att se till att antalet plattor i mitten blir proportionellt mot dess bredd. Minst tre ska det vara men snyggast blir det från fem och uppåt tycker vi för att undvika känslan av “inklämt”.

En annan detalj vi gillar i detta badrum, och som också bidrar med charm, är den respektlösa mixen av olika metaller. Alla blandare, tvättställets benställning och de övriga större inredningsdetaljer är i krom, krokarna och handduksstången är i mässing och till sist dyker koppar upp på duschringarna!

För att inte även hitta dubbelkrokar i svart. Skönt med en mix utan så mycket regler – för i slutändan gäller det bara att börja mixa för att det ska träda fram en bra kombination som först verkar mindre bra.

Önskar du mer av den lantliga stilen i badrummet? Då kan du byta ut gardinerna till spets och hissgardin. Och varför inte måla väggarna ovanför pärlsponten till någon mild från nyans? Vill du gå steget längre – så måla även pärlspontan i en mild kulör i gråton eller créme.

Möjligheterna är många och med enkla medel kan du variera stilen flera gånger om!

* Om du önskar sätta trä på väggarna, eller på annat sätt frångå branschregler, så tala alltid med ditt försäkringsbolag för att ta reda på vad som gäller. Risken finns nämligen att du kan bli ansvarskyldig vid ev. problem och då är det bra att veta om det.

Foto från Bolaget Fastighetsförmedling via Brass and Gold.

SaveSaveSaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Exit mobile version