Badrum i 1920-tal stil

Vissa av er kanske tycker att vi bara visar vita badrum, men vi kan inte motstå när vi ser badrum som detta. I vita badrum är formen och storleken på kaklet det som blir i fokus ofta. I detta badrum är det 10×20 plattor i halvförband med ljusgrå fog. Väldigt enkelt men otroligt snyggt gjort här och genom att göra väggen i nivå med tvättställen, bevaras ljuset från fönstret och med den glasklara duschväggen låter ljuset flöda i hela badrummet.

Badrumsgolvet är lagt med vita oktagonplattor med svarta tozzetter som blir som prickar. Helt bedårande och förstärker hela sekelskifteskänsla lite extra. Precis som varsitt tvättställ på kromade ställningar som trots avsaknaden av kommodförvaringen ändå ger en en fin handduksavhängning istället för de vanliga krokar vi är vana att se. Helt plötsligt blir det snygg att se vattenlåset som annars gärna döljs. Precis som dubbla speglar ovanför de separata tvättställen. Dessa detaljer blir här medvetna och det som gör att stilen blir ombonad i det annars rätt kala badrummet.

Tips! Här kan man plocka in vilka färger man vill på handdukarna eftersom badrummet är så vitt och enkelt. Kanske byta lite efter årstid och humör? Eller varva enfärgade med mönstrade. Känner du ändå att badrummet är för kalt kan du ställa in någon äldre skänk eller byrå som förvaringsmöbel. Blanda in fler äldre föremål som följer stilen är aldrig fel. Tänk bara på att ge de möblerna lite extra kärlek då och då så fukten inte sliter dem för mycket!

Bilder från Stora Nygatan i Malmö via Bolaget.

Exit mobile version