Trendspaning – Puderrosa i badrum

Badrumsinspiration - rosa badrum inspiration puderrosa kakel duschdraperi rosamalade vaggar badrumsdrommar feature

rosa badrum inspiration puderrosa kakel duschdraperi rosamalade vaggar badrumsdrommar feature

Vi börjar allt mer se färg komma in i badrum. Badrummet hakar på trenden om färg precis som de andra rummen i hemmet gjort – något vi tycker är superkul för även om vi älskar vita badrum, så är det kul att få visa er annat också. Nu börjar vi tycka det är dags för rosa att komma in i badrum. Rosa är så mycket mer än gulliga princessdrömmar och flickrum från 1980-talet. Rosa är en tuff färg som kan lyfta ett badrum ganska enkelt och puderrosa är dessutom en vacker nyans som finns i många olika brytningar.Här är 3 enkla tips för puderrosa i ditt badrum!

1 – Rosa kakel i badrum

Tänk dig 1950-tal med rosa porslin och pudriga toner på väggarna. Då var det nästan inga vita badrum utan färg från golv till tak och porslin. Så varför inte gå all-in, om än light, och välja ett rosa kakel som sätter tonen i ditt badrum!

I detta badrum har de valt en fasad kakelplatta satt i halvförband i duschen. Superfint med ljusgrå fog till och sen låta resten av väggarna vara vita om du vill tona ner. Men vi tycker att med sådan snäll nyans kan du med fördel kakla alla väggarna. Välj ett grått golv till i varm stenkänsla eller varför inte betong? Tuff möter snällt.

Tyvärr inte så lätt att hitta rosa kakel idag, men skam den som ger sig!

Se mer av detta rosa badrum här!


2 – Detaljer och textilier i rosa för ditt badrum

Är du lite mer romantiskt lagd och vill mjukstarta så är textilier alltid bra knep att göra det på. Eller varför inte som här med ett fint rosa duschdraperi med volanger på som i detta enkla badrum.

Sy själv eller ta en vanlig gardin och använd den som duschdraperi. Här är lite tips på vad du ska tänka på vid val av “vanlig” gardin i badrum!

Se mer av detta badrum med rosa duschdraperi här!


3 – Målade badrumsväggar i rosa

Vi börjar ju allt mer se målade väggar i badrum och då passar det extra bra att kanske välja en varmare nyans som ändå är tuff. Denna rosa badrumsdröm har målade väggar och vita snickerier – snyggt med det vita till tycker vi. Komplettera med carraramarmor på golvet och mässingdetaljer för ännu mer pudrig och varm känsla.

Vill du istället få en tuffare känsla så är ruffigare ytor såsom koppar bättre för den känslan – se detta badrum hur det kan se ut då. Ett tips för dig som vill plocka in koppar eller mässing, men är rädd att det blir för mycket om du har det på alla detaljer, är att välja vita beslag och vit handdukstork för en fin balans!

Och oavsett om du gillar det mer klassiska eller vill ha kaxigare så kan du få till det med ett puderrosa badrum.

Tröttnar du kan du ju alltid måla om – du behöver ju inte ens en hantverkare för det. Hoppas du vågar ge puderrosa en chans i badrummet!


Foto 1 av Lauren Bamford för Hearth Studio via Dust Jacket Attic, foto 2 av Anders Bergstedt för Entrance Fastighetsmäkleri via Desire to Inspire, foto 3 från Nordhem.

Exit mobile version