Underbara Claras badrum

Badrumsinspiration - romantiskt badrum hemma hos Underbara Clara med rostigt badkar, spetsgardin och mönstrade klinker

En av de roligaste saker vi vet är att få följa badrumsrenovering hos personer vi inspireras av. Badrum är ju personliga rum som är desto mer spännande att se hur de tar form.

Underbara Clara är en stor bloggfavorit som vi, likt många av er, älskar att följa. Det är få personer som får vardagens ting att kännas så fina som hon (plus att vi är mycket svaga för dansk/svensk gårdhund!). Med sunda tankar och ett genomgående tänk är hon en inspiration på många olika plan.

Därför var vi extra nyfikna att få kika in i hennes badrumsrenovering. Här ser du hur fint och genomtänkt hennes lilla badrum blev!

Det vi älskar med detta badrum är hur enkelt det är och samtidigt så charmigt. Tydliga materialval och sammanhängade stil är det som skapar detta charmiga badrum som flörtar fint med retrostilen. UnderbaraClaras badrum är tidlöst och ombonat mycket för det knyter fint ihop med husets övriga rum och karaktär.

Ha det alltid i åtanke att badrummet är en förlängning av ditt hem när du ska renovera eller bygga badrum. Genom att “sudda ut” gränserna mellan rummen i hemmet och återanvända saker, får du ett personligt badrum som också tål att förändras över tid.

Hur snyggt är det inte med mixen av gammalt och nytt? Vi älskar den vackra slitna spegeln till det hemmasnickrade skåpet ovanför den gammaldags toaletten. Våga återanvända sakerna du redan har om du vill återskapa ett badrum i gammalt hus. Kanske kan porslinet du redan har bli superfint till ny kommod eller blandare?

Att lägga pengarna på hantverkskostnader kan ibland vara ditt bästa beslut vid en badrumsrenovering. En skicklig snickare kan platsbygga din drömmöbel som håller långt längre än en budgetkommod med skrangliga lådor. Hitta din egen väg och vad husets stil behöver för att bli sådär “självklart” i ett nyrenoverat badrum.

Förändring behöver inte alltid betyda att slänga ut allt och ersätta med nytt, ibland kan det räcka att tuva om sakerna och tankarna för att landa rätt.

Ta t.ex. detta fantastiska badkar med rostig utsida som många hade ratat. Hur snyggt blir det inte till de vita fasade 10x20cm plattorna och det mönstrade golvet? Det ger inte bara karaktär utan också personlighet till det nya badrummet. Här kan du läsa mer om hur Clara behandlar det!

Vi är vanligtvis fans av vägghängda toaletter, men här passar helt klart en golvmodell bättre. Extra fint med en gammeldagsmodell med fint spolvred på sidan.

Sist men inte minst kan vi inte låta bli att utbrista “ÄNTLIGEN!” när vi får se detta enkla och snygga duschdraperi i vanligt spetstyg! Detaljer, detaljer, detaljer är det som får ett badrum att lyfta. Duschdraperier är det som ofta får oss att rynka på näsan i ett nytt badrum för de sänker takhöjden, ser tråkiga ut och helt enkelt inte gör badrummet rättvisa. Tänk istället som med vanliga gardiner – låt de sys upp till rätt längd (köpta är ofta onödigt korta så stången inte kan placera snyggt i höjd) eller gör ditt egna som Clara gjort.

Önskar du sy eget duschdraperi ska du välja ett lätt syntettyg som torkar snabbt och tål tvättmaskin. Krångligare behöver det inte vara! Vill du använda ett tyngre tyg som inte kan torka snabbt självt, kan du skydda det med att hänga ett transparent platsdraperi innanför som skydd. Men tänk då på att säkra upp stången så den tål den extra tyngden som det innebär.

För inköpsställen och mer bilder kika på hennes blogg här, här, här och här. Där skriver hon också hur hon tänkt kring alla fina detaljer i denna badrumsdröm.

Tack för vi fick visa ditt fina badrum Clara!

Alla bilder från Underbara Clara.

Exit mobile version