Boutique badrum i Köpenhamn

Badrumsinspiration - Badrum i retrostil a la 1940-tal på Sanders Hotel i Köpenhamn, Danmark.

Vi drömmer alla om att få resa bort ibland och bara vara. Drömmen för oss är att då också få spendera tiden med att bli inspirerad av vackra miljöer och då främst badrum – dagens tips är att besöka Hotel Sanders i Köpenhamn. Ett snyggt hotell grundat av balettdansaren Alexander Kølpin och ritat av Lind + Almond i London.

Här kan du inspireras maximalt av elegant retroromantik när den är som bäst och trendigast. Se och njut även om du inte planerar resa bort!

Varje badrum följer samma materialtråd av väggarn med målad yta tillsammans med putsad tadelakt, en snygg mix vi hoppas få se mer även i Sverige snart. Det ena ger en mer “dressad” look och den andra en mer charmig känsla som tillsammans kan balansera både krom och marmor som annars kan kännas lite kalla. Golvet är även det i marmor med 10x10cm oktagoner och svarta tozzetter till i hörnen.

Vi börjar ju se allt mer badrum som “vanliga” rum och då passa det att mixa fram känslan precis som de gjort här!

Sen gillar vi lite extra denna lugna gröna kulör som passar så fint ihop med naturmaterial likt rotting och inte minst mörka träslag som är så väldigt trendiga nu. En elegant men ändå jordnära känsla som är väl värd att inspireras av till badrummet också.

Du minns väl detta gröna badrum som varit oändligt populärt sen vi visade det för knappt två år sen?

Metaller har både skimmer och patina, detaljerna är lika mycket retro som “nu”. Här är stilen supertrendig samtidigt som den är självklart klassisk. Lite som att kliva in i en filmkuliss från ‘Vår tid är nu’ men ändå möjlig att kombinera med moderna inredningsstilar.

För visst har du sett spegeln massa gånger tidigare? Men inte till långa stående marmorplattor och grova putsade väggar. Det är precis det vi älskar – att mixen gör helheten så du kan välja precis hur mycket du vill plocka in till just ditt badrum.

Vill du bara mjuka upp badrummet hemma så räcker det att byta ut belysningen till mer barberarlook, men vill du få mer effekt kan du med fördel putsa på dina kaklade väggar! Tekniken och produkterna finns redan på marknaden.

Sen är det snyggt med de subtila småruffiga i detaljerna på Hotel Sanders som bilden ovan fångar. En känsla av att allt inte är supernytt och exakt, gör att miljöerna är mer autentiska än en hotellkuliss. Så tänk på att mixa nytt och gammalt bland detaljerna i ditt badrum – det ger alltid en bättre stilkänsla!

Till sist vill vi tipsa om att se över badrumsdörren hemma, kanske kan en trädörr vara det som krävs för att badrummet får en ny känsla?

Ofta kan en trären dörr göra mirakel – välj en ruffig sliten för mer karaktär, en slät i mörkt trä för retorvibb eller varför inte måla befintliga till en snygg kulör som lyfter lite mer än den vita du har idag. Och även fast vi älskar alla miljoner av grått, så tycker vi du istället ska välja en kulör som är lite mer “färg” än så.

Här, här och här kan du ser mer bilder från Hotel Sanders.

Foto från Hotel Sanders och Lind + Almond via Yellow Trace.

Exit mobile version