Mörkt och sobert litet badrum

Denna lilla mörka pärla hittade vi nyligen i vår inspirationsmapp och tänkte att den kunde inspirera dig till att tänka lite tvärtom jämfört vad väldigt många gör när de väljer plattor till badrummet. “Vad menar de?” tänker säkert du nu.

Jo, som du ser så är plattorna mörka på väggen och ljusa på golvet – helt enkelt tvärtom mot vad som brukar vara det vanliga – m.a.o. det vi kallar “Stockholmsbadrummet”. Där väggarna är vita och golvet är mörkgrått, svart eller mellangrått. Enkelt, passar alla och väldigt lätt att gilla för köparen vid försäljning. Vinnande koncept men ack så tjatigt i längden!

Här gillar vi mystiken i litet badrum och att plattorna inte bara är svart/vita utan att man vågat blanda olika material för en exklusivare känsla som gör att badrummet inte blir lika “dött”. Här ligger en Carraramarmor på golvet och en keramisk platta med ett stenliknande utseende på väggen. Det gör att väggen blir mer intressant och får skiftningar beroende på hur ljuset från spotlights hamnar.

Ser du hur de byggt in tvättmaskinen? Kanske inte den bästa lösningen om något skulle hända och man behöver plocka ut den, men om du struntar i att föreställa dig det värsta möjliga, så är det väldigt bra knep att trolla bort maskinen på. Plus med lösningen är att man även får förvaring ovanpå!

Så slutligen måste vi säga att ägarna i denna lägenhet verkligen skapat bra rymd på en sådan liten yta. Eller vad säger du? Perfekt litet badrum tycker vi iaf!

Foto från Alexander White mäkleri.

Exit mobile version