Grå kakel och carrara är perfektion!

Badrumsinspiration - Badrum med grå kakel, carrara, enkel badrumsbelysning och litet tassbadkar. Styling av Pella Hedeby.

Svensk inredningsstil är känd för sina milda färger (inte sällan betyder det olika nyanser av grått) och sin stilrena inredning. Hellre mindre och “tråkigare” än mycket och “kul”. Något vi ibland kan sucka över för allt upplevs likadant och lagom på mindre charmigt sätt.

Vi skulle nog kalla det hemmablindhet – för det är ärligt talat vackert när material får allt som oftast behålla sin naturliga färg tack vare att de lyfts av, just det, den grå kulören?

Det gör också att svenska badrum längre håller stilen tack vare lugna känslan och med rätt inredningsval kan badrummet bli allt annat än tråkigt med detta som utgångspunkt!

Här är ett badrum med grå kakel och carrara på en gammal renoverad gård i Skåne som verkligen fått till den perfekta balansen av gråa materialval ihop med en “kul” mix av detaljer. Fotografierna är stylade av Pella Hedeby som alltid kan få fram det bästa i stilrena grå interiörer!

Det första vi såg var grått kakel i 10x10cm på väggen – en platta som ofta syns i standardbadrum vid nybyggnationer och större projekt, så därför lite kul att se den dyka upp i detta snygga badrum också. För visst passar den fint till carrara på golvet?

Att mixen blir så lyckad har så klart att göra med flera saker, t.ex. gillar vi hur de plockat upp carraragolvet i 30x30cm till sockel på väggen som både ramar in rummet och ger badrummet en mer arbetad look. En elegant detalj som också får “enkla” plattan att gå från standard till hållbart klassisk.

En annan detalj är den snygga badrumsmöbeln som bidrar med en modern stil samtidigt som den ytterligare betonar den ljusa grå färgen i badrummet. Och slutligen det gamla tassbadkaret med sin ruffiga yta!

Notera att badrummet inte är möblernat så mycket – badkaret är väldigt litet och gör att golvytan frigörs och därför får en känslan av “vanligt” rum. Inte minst för det står en stol som bidrar ytterligare till den känslan.

Så hur kan du göra för att få till denna mix i ditt badrum? Jo genom att lita på magkänslan och låta olika stilar mötas under ett och samma tema/kulör. För här sitter en modern minimalistisk inbyggd blandare ovanför tvättstället, och till badkaret är istället en gammeldags badkarsblandare med backelithandtag!

Även badrumslamporna är moderna och man har helt struntat i spegel ovanför tvättstället. Detta är med andra ord ett ovanligt och oväntat inrett badrum som först upplevs som enkelt.

I ett annat badrum är det samma kakel men denna gång i vitt och här sitter ett gammalt tvättställ med dubbla hoar i porslin och blandare som ser ut att vara från 1930-talet. Ovanför en gammal rund spegel med mässingsram. Vi älskar att se denna mix måste vi säga!

Nedan ser du mer av huset. För mer bilder av detta vackra hem kika här och här!

Foto Kristofer Johnsson och styling av Pella Hedeby via Elle Decoration.

SaveSave

Exit mobile version