Badrumsmöbler för marmorälskaren!

Badrumsinspiration - badrum inspiration badrumsmobler marmor tra foto altamarea badrumsdrommar feature

Är du såld på marmor? Då ska du spana in de unika badrumsmöbler från italienska företaget Altamarea. Dessa är från kollektionen ‘Must’ och är vår personliga favoritserie. Känns som de fångat upp en perfekt mix av material såsom marmor i många olika varianter och ädelträ – perfekt för dig som tröttnat på den vita carraramarmorn.

Ett plus är badrumsmöbler som dessutom är plåtade i helt underbara miljöer som gör att de känns ännu lyxigare och inspirerande!


Visst känns designen lite danskt midcentury på ett sätt? Snyggt oavsett med ädelträ och den brungrå marmorn här tycker vi. Och mässing som kronan på verket!

Vi är ju som du kanske sett rätt svaga för Dimore Studios interiörer och dess dova smutsiga pastelltonerna. Badrumsmöbler i samma toner är verkligen badrumsdrömmar för oss.

Perfekt att plocka upp dessa nyanser som komplement till grå badrum nu när du kan få valfri NCS-kulör hos de flesta badrumsmöbelmärkena!

Vi gillar tanken att jobba med marmor som en snickare och skapa egna tvättställ direkt i sten – och hoppa över steget med porslinstvättställ. Bara måttbeställa färdiga hoar i den marmor som just du älskar och låta den bli badrummet show-piece.

För det är få saker som inspireras oss mer än skickliga hantverkare och de badrumsdrömmar de ger oss möjlighet att förverkliga!

Notera också de olika speglarna med hyllramar som sitter ovanför som extra detaljer. Både snyggt och praktiskt för småsakerna du vill ha nära till hands utan att ha spegelskåp.

Vi gillar den coola mixen i dessa miljöbilder där materialen som är barock och rokoko fått ny tolkning men att stylingen visar bägge stilarna. Den gröngula marmorn som återkommer ofta hos mormor/farmor får nytt minimaliskt formspråk som låter marmoras mönster ta plats och vips känns det snyggt igen. Detsamma gäller den bruna och rosa/turkosa marmorn.

Så våga mixa och matcha nytt modernt med gammalt och snirkligt – dags att damma av rokokoljusstaken och plocka in den i badrummet med andra ord!

Foto av Altamarea via D-V Malsen.

Exit mobile version