Modern minimalism möter gammeldags känsla

Badrumsinspiration - badrum inspiration oscar v classic bathroom belgium badrumsdrommar feature

badrum inspiration oscar v classic bathroom belgium badrumsdrommar feature

Jag kan ju inte få nog av belgiska badrum som du kanske märkt. Men här är ett belgiskt badrum som jag gillar för dess mix av klassisk elegans (tänk lyxvilla i vackert område där grönskan är perfekt och stämningen är harmonisk) och modern minimalism som är det som så ofta kännetecknar belgisk arkitektur och inredning.

I detta badrum är vitt den dominanta färgen, men jag gillar hur de plockat in svart som accent. Det ger lite tyngd och samtidigt en balans till det ljusa!

Moderna linjer och gammeldags detaljer

En annan sak att tänka på är hur modernt tvättstället helt i carrara är, men att det ändå smälter fint in tack vare de inbyggda blandarna med klassisk gammeldags look.

En detalj du med fördel kan ha i åtanke när du vill skapa ett modernt badrum i ett äldre hus – se till att låta de “viktiga” detaljerna (såsom blandare, småinredning och materialval) gå i husets stil och resten kan vara supermodernt och ändå hålla ihop!

För att slippa kompromissa utformningen så är alltid platsbyggd lösning från vägg till vägg rätt. T.ex. hade detta tvättställ sett mycket mer modernt och hårt ut om det var fristående och inte i en nisch som här.

Detsamma gäller även att all förvaring är platsbyggd från golv till tak. Det är inte bara praktiskt men ger också badrummet modern känsla samtidigt som detta sen balanseras rätt med dörrar i mer lantlig look och svarta ruffiga knoppar. När jag nu nämner förvaringen i början på badrummet – spana även in hur ingången till badrummet är uppbyggd med öppen höjd och korridorliknande del som separerar det mot rummet innan. Något jag återkommer till längre ner också.

Belysning i badrum

I detta badrum är belysningen förpassad enbart till taket. Med sina två fönster ger det badrummet mycket naturligt ljus vilket är en lyx för många, men för oss i Sverige en begränsad lyx halva året tyvärr. Så se till att även komplettera med front-ljus vid spegeln så slipper du tråkiga skuggor som ger ditt morgonhumör de där extra skuggorna ingen av oss gillar att se.

Däremot vill jag slå ett slag för att våga låta den inbyggda belysningen vara tydlig och modern som i detta badrum! Här sitter klassiska Compass Box från Flos som är verkligen tydlig och möjlig att rikta till önskad punkt.

Vanligast tänker man alltid att spottar ska vara så osynliga som möjligt och bara “funka” men vi börjar också allt oftare numera se takspottar på skena i badrum. En detalj som jag gillar då den ger mer känsla av “vanligt” rum plus att riktbars spottar (som i detta badrum) en bit ner ger annat ljus. Vill du vara lite lyxigare så ser du till att fräsa in själva skenan direkt i taket och enbart låta spottarna komma ner.

För visst vore det snyggt också med svarta spottar på skena i detta badrum?

Slutligen – här är det vitmålade plankgolv i badrummet som i så många andra belgiska badrum. Jag rekommenderar att du väljer en snygg klinker eller varför inte natursten istället. Kolla bara hur snyggt golvet i köket matchar stilen med sina större klassiska carraramarmorplattor.

Nedan kan du se delar av övriga huset. Samma milda eleganta färgskala går igenom allt!

Foto från Oscar V.

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Exit mobile version