Mässingbadkar i minimalistiskt badrum

Badrumsinspiration - Minimalistiskt badrum med mässingbadkar i Antwerpen, Belgien.

Minimalism med öga för detaljer är detta badrum med mässingbadkar i blickfånget. Detta badkar har vi sett bilder på under flera år på diverse moodboards och på olika bloggar – så vi kände att det var dags att ta fram mer info om detta badrum där denna mässingsjuvel finns. Sagt och gjort – här har vi hittat flera bilder mer info om det!

Minimalistiskt badrum med mässingbadkar

Badrummet finns i ett penthouse i Antwerpen, Belgien, och byggdes 2013. Så några år på nacken men stilmässigt fortfarande “framtiden” med sin avskalade enkelhet. Arkitekten är Hans Verstuyft och som många andra belgiska badrum vi visat så är detta också väldigt belgisk estetik som är stilren minimalism som ändå känns ombonad.

Väggar och golv i tadelakt

Väggarna och golvet är i samma material och ger en enhetlig fond till det omtalade mässingbadkar. Badrummet är i övrigt väldigt tomt sånär som några taklampor och två små speglar. På sätt och vis ganska befriande att inte se någon som helst förvaring i detta badrum utan allt är avskalat.

Vi kan ana en dörr till höger om tvättställen och misstänker att vikdörrarna döljer de där “fula” delarna av badrummet. En snygg idé att ta vara på om du vill få till ett minimalistiskt badrum som också synkar med din familjs vardagliga användning!

All förvaring är inte av godo

Tänk bara på att all förvaring inte är av godo utan också kan binda fukten i badrummet längre än nödvändigt – så förvara inte för mycket handdukar och textilier i badrummet. Detsamma gäller även skönhetsprodukter som lätt blir stapelvara i badrummet för att sen blir gamla och måste slängas knappt använda.

Minimalism är bra begränsning ibland kan vi tycka också ur miljösynpunkt för det tvingar oss att plocka in det nödvändiga bara!

Platsbyggt badkar

I denna penthouse finns ytterligare ett badrum där det istället är ett platsbyggd badkar – underbart lyxigt att få krypa ner där i sin egen bubbla!

Om du vill bygga något liknande så tänk på att välja material som underlättar städning. Vi tar t.ex. visat flera badrum med badkar i betong och dessa behandlas för att just bygga på en yta. En annan tanke som vi tänker på är att du i samma veva skulle kunna lägga in värmeslingor i sittdelen för en maximal komfort när du väl gjuter!

Enhetliga detaljer

Det är snyggt hur badrumsbelysning och den inbyggda takduschen går i samma stil och har samma patinerad mässingsyta (jämför här i detta badrum också hur mässingen åldras i kontakt med väta). Notera också hur dörrarna i dolda i detta penthouse för ett verkligen minimera känslan av avbrott.

Sist men inte minst har detta penthouse en pool och utedusch på taket. Se alla interiörbilder här!

Foto via Indico Painting och Hans Verstuyft.

SaveSave

Exit mobile version