Flödande marmorbadrum i London

Badrumsinspiration - badrum inspiaration marmorblock lyxi photo paul raeside badrumsdrommar

badrum inspiaration marmorblock lyxi photo paul raeside badrumsdrommar

Vi älskar detta otroliga naturmaterial som vi aldrig ser oss mätta på. Så därför tänkte vi läsa på lite mer om detta naturmaterial.

“Marmor bildas genom att kalksten utsätts för höga tryck- och temperaturer vilket som i sin tur gör att den ursprungliga bergartens kemiska sammansättning- och kristallstruktur ändras. Ren marmor är vit, men föroreningar av olika slag är vanliga och ger då bergarten olika färger, i ett ofta flammigt mönster, det som vi brukar kalla för marmorerad. Så beroende på närliggande sand, jord etc. färger får vi olika marmorsorter och färger.”

I ett 4-våningshus i norra London finns detta moderna badrum. Väggarna är som ett enda stort unikt konstverk och inget man ser så ofta. Anledningen är tillverkningssättet är mer avancerat än vanlig tillverkning av marmorplattor som sågas likt en brödlimpa en efter en. Här är processen istället att man delar stenen i mitten för att producera två identiska korn i spegelbild som ger detta unika utseende.

I detta badrum är så gott allt platsbyggt för att skapa detta moderna intryck. Från nischen ovanför tvättställen, där de snygga skönhetsprodukterna förvaras, till placeringen av spegelskåpen är genomtänkt och ger en känsla av att den är inbyggd. Supersnyggt gjort och det enda som kan vara lite negativt med det, är att spegeln kommer lite långt ifrån om man skulle behöva ta sig en närmare titt.

En annan snygg detalj är den väggnära brunnen som är dold tack vare att samma typ av platta nedfälld i brunnssilen. En ny detalj som även finns för “vanliga” runda brunnsilar (perfekt för dig som är less på den du har i befintliga badrummet och vill uppdatera till lyxigare detalj i duschen utan att riva ut hela badrummet!).

Tips! Gillar ni marmorskivan med underlimmade tvättställen men har svårt att hitta en ni vill ha hos en möbelleverantör? Kolla med en stenfirma vad de kan göra och komplettera sen med tvättställ ni själva enkelt kan köpa i handeln.

Foto av Paul Raeside via House to House och Planet Deco.

Exit mobile version