Patina på mässing i favoritbadrum!

Minns du detta badrum i stora våningen på Södermalm? Vi visade det för ett par år sen och det har sedan dess varit ett av de mest populära badrum som delats från Badrumsdrömmar. Det har dykt upp på Pinterest, i andra bloggar och vi kan bara gissa hur många moodboards som det också sparat till. Så därför blev vi lite extra glada, och nyfikna så klart, när vi upptäckte att våningen åter var ute på marknaden. Vi var ju tvungna att snabbt scrolla igenom bilderna, notera förändringarna som gjorts och hur mässingen fått en snygg patina i bägge badrummen samt gästtoaletten.

Följ med oss när vi jämför hur badrummet förändrats sen sist!

Största skillnaden i detta badrum är att de gjort badrumsmöbler till tvättställen och gömt de fula vita vattenlåsen som var synliga förut (och som vi kommenterade sist). Snyggt och praktiskt löst tycker vi för de platsbyggda möbeln fångar snyggt upp stile från våningens kök och ger badrummet förvaring i rätt stil.

Plus att det ser ut som möbeln alltid funnits där. Det svarta hexagongolvet är lika fint nu som då och passar fint ihop med möbelns sockel i carraramarmor.


Badrummet före:


I dessa bilder ser man också kakelugnen som inte var synlig sist. Detsamma gäller bastun vars dörr du kan ana i spegeln på de nya bilderna men som inte fanns sist – kika på planlösningen nedan för mer info!

Nedan ser du lilla duschen och här ser du tydligast hur takduschens blanka mässing fått patina och ruffiga look. Så för dig som är osäker på om du gillar det – välj inte mässing utan kör då guld som är den lackade metallytan som inte ändrar utseende!

Gillar du denna mer rustika look är mässing helrätt. Eller varför inte välja koppar som få ännu mörkare yta som ger karaktär!


Duschen före:


En detalj som är ny i duschen är hyllan i nischen ovanför toaletten – den fanns inte sist! Annars är duschen och gästtoaletten är sig lika, även fast vi önskade att vi denna gång hade fått se vattenlås i mässing istället för denna tråkiga vita plast som är nu!

Ovan snygg detalj från porten som vi älskar! Nå vad tyckte du? Var det bättre förut eller nu?

Foto från Per Jansson Fastighetsförmedling.

Exit mobile version