Retrobadrum i vitt med mörk fog

Badrumsinspiration - badrum inspiration hexagon mosaik vitt15x15 brass massing foto Annette OBrien via thedesignfiles home Sarah Collins badrumsdrommar feature

Ett snyggt retroinspirerat badrum med klassiska vita 15x15cm kakel och mörk fog. Vi har sett det så mycket nu att det blivit en klassiker som tål att upprepas. Detta badrum finns i Austrialien men stilen passar lika bra i ett torp på landet, som i sekelskiftesettan i stan eller i 1960-tals villan i förorten.

Med andra ord är den vita 15x15cm kakel en mångsidig standardplatta som håller år in och år ut – det är enbart detaljerna som justeras.

Populäst just nu är att sätta plattorna, likt här, i halvförband med mörkare fog – antingen mörkgrå (som vi föredrar) eller svart om du vill ha maximal kontrast mot det vita.

Vi gillar hur de i detta badrum jobbat med hyllnischer på vardera sida om tvättstället. Snyggt att se det så symmetriskt och ger bra förvaring för saker du vill nå från badkaret eller tvättstället. En detalj är också det dolda eluttaget som sitter i hyllnischen till vänster!

Sen älskar vi det stora fönsterpartiet med grönskan utanför. Vilken badrumsdröm att få ha det så!

Foto av Annette O’Brien för The Design Files via Elsas blogg.

Exit mobile version