Trendspaning – Vitt kakel och mörk fog

Badrumsinspriration - Vita badrum med mörk fog och tegelvägg

Som du antagligen märkt så kommer det mycket mörk fog på sistone in i badrummet. Främst till vita klassiska kakelplattor för snyggt mönster och kontrast. Här kommer tre olika badrum där väggarna är klädda med vita plattor och mörk fog. Tre olika varianter av samma sak men som ger lite olika intryck beroende hur man valt att komponera ihop det.

Klicka under respektive bild för att se mer av varje badrum!


Tre sätt att jobba med mörk fog i badrum

Klassiska vita 10×20 kakel med mörk fog

Den klassiska 10×20 rektangulära plattan är alltid lika snygg och passar i de flesta hem. Rustikt som modernt, allt beror på vad du komponerar den med.  Svarta detaljer och möbler ger ett hårdare intryck och stilen blir lite mer franskt rustik.

Badrum 1 / 2 / 3


Standard med vita 15×15 kakel med mörk fog

Standardplattan i 15×15 (eller 10×10 för den delen också) satt med/utan förskjutning passar fint till funkisstilen. Lägg in pastellfärgad klinkers på golvet i ett annat format och du har ett badrum som du kommer stortrivas i!

Detta badrum, som är ett av våra allra första inlägg som vi gjorde här på bloggen, visar hur det kan se ut när man vågar sätta med förskjutning i hela stora badrummet. Badrummet fick oss att applådera och njuta av att det finns folk som gillar samma saker som vi! För visst är det snyggt? Här har de valt ett marmorgolv som ger en mer sofistikerad känsla till det enkla kaklet.

Badrum 1 / 2 / 3 / 4


Vita 20×20 kakel och större format med mörk fog

Större plattor är minst lika snygga att sätta med en mörkfog. Eftersom detta badrum har flera olika format och material blandat, så kan det vara skönt för ögat att välja ett större format som känns lugnare. De hade med fördel också kunnat välja ett lite större format, t.ex 30×30, på väggarna för att få större brytning mot mosaiken på golvet.

Badrum 1 / 2 

Hoppas du blev inspirerad att välja mörk fog till din vita kakelplatta!

Exit mobile version