Badrumsdröm á la Parisienne

Badrumsinspiration - badrum inspiration paris ljust tra marmor Gilles et Boissier photo birgitta wolfgang drejer via yatzer badrumsdrommar

badrum inspiration paris ljust tra marmor Gilles et Boissier photo birgitta wolfgang drejer via yatzer badrumsdrommar

Detta badrum i Paris är verkligen en perfekt balans mellan internationell klass, tidlös stil och avslappnad lyx. Vi kan nog bäst beskriva det som väldigt Parisienne – på samma sätt som man talar om att Pariskvinnan har en uttalad stil där hon får allt att verka som självklart enkel – är inredningsstilen på liknande sätt uppbyggd.

Visserligen är det ett arkitekt- och designpar, Gilles & Boissier, som bor här och det kan onekligen förklara detta verks perfektion!

En stil som håller över tid

Den är romantiskt utan att vara gulligt, den är modern utan att snabbt bli passé och framför allt kräver den skötsel i form av justering av detaljer. Nya blommor, ändring av stilleben och inte minst den kärlek detta vita golv kräver.

Så titta på badrummet och ta in alla detaljer som skapar stilen!

En harmonisk kombination med trä som har en mjuk gråton och stilrena plattor av carraramarmor.  För visst är egentligen inget extravagant men ändå blir det så snyggt t.ex. återkommer samma belysning och pall i vardagsrummet/hallen som i badrummet!

Hur du ska tänka stilmässigt

För att återskapa stilen ska du tänka från golv till tak och från vägg till vägg. Med andra ord ska inredningen vara en del av det fasta i rummet. Det är flödet och enhetligheten som gör stilen så lugn. Socklar och genomgående material är nyckeln också.

Börja med att se över hela badrumsytan, placera ut alla “fasta punkter” såsom badkar, tvättställ, toalett, förvaring etc. Sen bakar du ihop dem till en stor enhet och därifrån blir det lättare att välja storlekar och varianter.

Foto av Birgita Wolfgang Drejer för Yatzer.

Exit mobile version