Fråga: Hur kan vi mjuka upp strama badrum?

Badrumsinspiration - badrum inspiration vitt badrum svart massing flack studio bendigo residence badrumsdrommar

badrum inspiration vitt badrum svart massing flack studio bendigo residence badrumsdrommar

Vi håller på och totalrenoverar en lägenhet i ett hus från 1932 med två badrum (se ritningar) som vi vill ska kännas genomtänkta och lyxiga, men också rätt tidlösa och klassiska. Vi är två vuxna och två små barn med behov av praktiska lösningar. Vi funderar på carraramarmor på golvet och 1,2m upp på väggarna runt om. Funderar på om det kommer kännas kyligt/kallt och lite väl stramt? Behöver gärna tips på hur man mjukar upp lite så det inte blir för stramt.

I lägenheten generellt tänker vi gedigna material, kalksten, carraramarmor och slipade, oljade fiskbensparketter genomgående. Vår stil är en blandning av ärvt, Svenskt tenn och Norrgavel – med andra ord mer engelsk tant än dansk minimalist.

 

Låter som ni har en ganska utstakad idé om hur ni vill att badrummet ska se ut. Kul att höra!

Om ni önskar mjuka upp dessa tunga material tycker vi att ni ska ta tips från detta badrum i Paris som just lyckats balansera det hårda och strama med det varma. Knepet är just att plocka in andra detaljer än de mest uppenbara – t.ex. i detta fall grålutat trä som ger fin kontrast och snirkliga spegeln samt belysning som överraskar lite.

Ett annat knep vi skulle rekommendera är platsbygga lösningar som både löser funktionen och ger en mer gedigen klassisk karaktär. Kika på badrummen här och här. Det kan ni göra utifrån toalettmoduler ni låter fortsätta till förvaring eller göra tvättpelaren mer rejäl och låta maskinerna stå i platsbyggt skåp istället för fritt. Det fina med platsbyggda lösningar är just att man inte behöver ha så stort för att få till det perfekt!

Slutligen kan vi även tipsa om att gå ner i format och sätta marmorn i förband som de gjort här. Det ger lite mer liv och den engelska tanten skulle nog känna sig hemma där.

Lycka till och uppdatera oss gärna hur det blev till slut!

Exit mobile version