Flödig marmor hos barnfamilj i New York

Jag tänkte fortsätta spana in badrum i flödig marmor hos stora landet i väst, USA. Nu fångade detta flådiga och lantligt eklektiska badrum min nyfikenhet. Ett badrum som finns i ett femvåningars townhouse på Manhattan i New York, USA. För visst är det något särskilt?

Hemmet tillhör ett konstintresserat par och deras tre barn, vilket spontant får nog många att utbrista – “Men var är all förvaring i badrummet?!”

Kanske är det vi i Sverige som lider av en förvaringshysteri eller är onödigt praktiskt orienterade när vi bygger? Hursomhelst är det kul att få se hur folk i andra länder tolkar barnvänligt och praktiskt när de anpassar sina hem för familjens behov. Och då kan flödig marmor, lyxig krom och trägolv vara svaret!

Att tänka på när du planerar badrum för familjen

Det som däremot avslöjar att flera personer brukar samsas om badrummet samtidigt är alla “stationer” – en viktig sak att tänka på när du planerar badrum för familjen.

I detta badrum finns det fyra stationer; badtunnan, duschen, fristående badkaret och de dubbla tvättställen men varsin spegel till. Den som badar kan vara ifred från den som kammar håret och den som duschar slipper vänta in att badkaret ska bli ledigt för att bli ren etc. Eller så har de helt enkelt några fler badrum i sitt femvåningar höga hem att krocken på morgonen är obefintligt problem…

I källaren till detta tjusiga hem ska även finnas en pool med marockanskt klinker där varje platta är unik. Tyvärr har jag inte lyckats hitta någon bild på mästerverket men föreställer mig något så här.

Foto av François Halard för Selldorf.

Exit mobile version